Heren 1 overtuigend langs HCLB

Afgelopen zondag moest heren 1 in de eigen Tulp aantreden tegen HCLB. De nummer 6 (HCLB) tegen de nummer 7 (Foreholte). Het gat tussen de ploegen was vooraf 5 punten en met nog 2 wedstrijden te gaan kan Foreholte niet meer over HCLB heen, maar diende er nog wel iets rechtgezet te worden. De uitwedstrijd werd onnodig verloren met 40-37. Voorafgaand aan de wedstrijd werden de mannen hieraan herinnerd, om herhaling te voorkomen. Bij binnenkomst sloegen de mannen van HCLB steil achterover dat Foreholte een volle bank had, terwijl zij zelf net aan een wisselspeler hadden.

De wedstrijd startte uitstekend voor de mannen van Foreholte. Met aanvallen op hoog tempo werden er een hoop aanvallen succesvol afgerond. Er werd al snel een voorsprong van 2 á 3 punten genomen. Ondanks een compacte dekking bleef HCLB scoren, waardoor het de eerste helft lang spannend bleef. Door een aantal slordige aanvallen kwam HCLB vlak voor rust terug tot 12-12. Met nog een paar minuten op de klok zetten de mannen van Foreholte nog een keer aan en ging men rusten met 14-12. 

In de kleedkamer complimenteerden de mannen elkaar voor het goede tempo naar voren. Met slechts één tegenover vier wissels moesten de mannen in de 2e helft afstand nemen door het tempo hoog te houden. De combinatie van een mandekking in de defensie en wat meer concentratie en geduld in de aanval diende genoeg te zijn voor een overwinning. 

En zo geschiedde. Waar de afgelopen weken aan het begin van de 2e helft een dip optrad, gebeurde dat deze keer niet. Langere aanvallen leidden vrijwel altijd tot een doelpunt. De mandekking werkte slechts gedeeltelijk, want door een zeer beweeglijke cirkel had de dekking nog weleens het nakijken. Door het tempo hoog te houden werd HCLB uiteindelijk in de 2e helft overlopen en eindigde de wedstrijd, onder prima leiding van dhr. Polak, in een eindstand van 34-27. De twee punten bleven in Voorhout en volgende week wordt het seizoen afgesloten tegen kampioen De Meeuwen.

De Meeuwen zijn vorige week kampioen geworden in de Hoofdklasse. Zij zullen volgend jaar doorstromen naar de 2e divisie. Bij deze worden de mannen gefeliciteerd en zijn ze uitgenodigd om volgende week het seizoen af te sluiten in Sportcafé De Eijk. Daar vindt het Pullenfestijn 2022 plaats. Een feestavond georganiseerd door de mannen van Foreholte en tegelijk seizoensafsluiting. 

Programma zaterdag 14 mei:

19:30 start wedstrijd Foreholte – De Meeuwen

21:30-1:30 Pullenfestijn 2022

Wees welkom!

Geplaatst op 10/05/2022, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: