Beachhandbal commissie

Functie Naam E-Mail
Coördinator Rob Kolster rob.kolster@gmail.com

Handbal op strand bij HV Foreholte

Beachhandbal is heel leuk om te doen. En zeer aantrekkelijk om naar te kijken.  Na de start van het seizoen is dit een hele gezellige manier om met jongens en meiden doorelkaar plezier te maken en ongemerkt heel hard aan de conditie te werken. Daarom rekenen we  op veel aanmeldingen en de hulp van vrijwilligers om dit mogelijk te maken. Vooraf worden de spelregels nog eens uitgelegd en is er de mogelijkheid om te oefenen tijdens een extra training.

Op dag zelf verzamelen we bij de Breakout en gaan we gezamenlijk op de fiets naar Noordwijk.  We duimen voor mooi weer, echter we laten ons niet afschrikken door een spatje regen. Deze ingrediënten zorgen voor een te gekke dag voor spelers en toeschouwers.

Beachhandbal bij HV Foreholte is niet meer weg te denken!

Wat  is beachhandbal eigenlijk?

Beachhandbal is de zomerse strandvariant van handbal. Er zijn zowel verschillen als overeenkomsten met het gewone handbal. Het speelveld van Beachhandbal is kleiner dan bij zaalhandbal. Want het lopen in het zand kost natuurlijk veel meer energie. Daarnaast moet er veel worden overgespeeld, want de bal kan niet stuiteren. Beachhandbal is dan ook echt een teamsport. Samenwerken is heel belangrijk!

Het speelveld

Het speelveld van Beachhandbal is een rechthoek van 27 x 12 m. Het doelgebied wordt door een rechte lijn op 6 m afstand van de doellijn afgebakend. De zijlijn van het veld is het wisselgebied. De doelman mag het veld via de wissellijn verlaten. Een Beachhandbalteam bestaat uit acht spelers. Er staan vier spelers tegelijk in het veld: drie spelers en een keeper. Er wordt met een zachte bal gespeeld.

Doelpunten

Deze vorm van handbal is best  pittig en er wordt vaak gewisseld. Meestal gebeurt dit na een doelpunt. Wanneer er heel spectaculaire doelpunten worden gemaakt, kunnen er extra punten gegeven worden.

Klik hier om alle berichten over het beachhandbal te bekijken.

  1. Rob Kolster

    Super!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s