Na 15 minuten pas gelijke strijd

Tekst: Marc Klein

Gister stonden de dames van coach Klein thuis tegenover de opleidingsploeg van Quintus. Quintus een ruime selectie van jeugdige speelsters en met veel trainingsuren is altijd een lastige tegenstander. Wel is de wedstrijd altijd gegarandeerd voor snel handbal en dat vraagt ook wat van de mannen in het zwart. Zij moeten het tempo ook bij kunnen houden.
Direct na het fluitsignaal werd er door ons druk gelegd in de aanval en creëerde we een aantal mooie kansen. Helaas werd er echter door ons pas gescoord na 4 minuten daar waar Quintus al 2x het doel had geraakt. Maar de verdediging stond goed en daardoor kon Quintus n niet door met hun scoren en werd er door ons wel gescoord en dat resulteerde in een 4-3 voorsprong. Dat was ook de laatste voorsprong. Door afspeel fouten, verkeerde beslissingen, en te laat starten met bewegen, dit zou de rode draad zijn door de wedstrijd, gaven we Quintus de kans om de voorsprong te niet te doen en gelijk door te drukken naar 4-9. Pas toen die voorsprong er was kregen we weer wat meer grip in de dekking en de aanval. Er werd iets beter samengespeeld en er kwam meer beweging in de aanval. De rust was het 10-16 en ging het dus vanaf minuut 17 gelijk op. Na de rust ging het weer even mis. De opbouw kreeg te veel vrijheid om te kunnen schieten en zo stond het na 6 minuten in de tweede helft ineens 13-22. We moesten nu echt wel aan de bak. Inmiddels konden de scheidsrechters het tempo niet meer volgen en dat relateerde in wat vreemde beslissingen of overtredingen werden niet gezien. Langzaam werden de aanvallen efficiënter en de kansen werden beter benut echter bleven de fouten aanwezig en dat werd afgestraft. Toch bleven we proberen om het handballend op te lossen. Quintus moest vaker aan de noodrem en er volgde redelijk wat tijdstraffen. Maar ook vandaag was het weer lastig om de overtallen uit te spelen. Ondanks dat hebben we de dames van Quintus vanaf minuut 17 strijd gegeven en zonder het eerste rommelige gedeelte speelde we gewoon gelijk. Maar ja een wedstrijd loopt nou eenmaal van het begin tot eindsignaal en daar stond de score van van 26-32 op het bord. Donderdag 12-05 gaan we naar VZV om in te halen en zaterdag 14-05 spelen we uit tegen DSS. om 21 mei weer thuis tegen Kwiek te spelen

Geplaatst op 08/05/2022, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: