Reactie HV Foreholte op de vergadering Commissie Welzijn en het verslag in de media

Tekst: Jeroen Henneke

In het Leidsch Dagblad verscheen op 2 februari een artikel naar aanleiding van de vergadering  van de Commissie Welzijn over Sportpark Elsgeest en de situatie rond het clubhuis van HV Foreholte.

In het artikel wordt verslag gedaan van de vergadering van de Commissie Welzijn. Het bestuur van HV Foreholte is niet om een reactie gevraagd. Er zijn veel zaken die in het artikel niet naar voren komen. Een aantal belangrijke punten lichten wij hieronder toe:

De gemeente heeft bij de herinrichting bepaald dat de handbalvereniging niet in het huidige gebouw kan blijven, terwijl de andere verenigingen wel in hun bestaande clubgebouw blijven. Dat betekent dat de herinrichting voor HV Foreholte veel grotere gevolgen heeft dan voor verenigingen die niet hoeven te verhuizen.

Wethouder Van Kempen benadrukt bovendien dat het clubgebouw een eigen verantwoordelijkheid is van de verenigingen. Doordat voor HV Foreholte een nieuw clubhuis gebouwd moet worden, vereist dat een enorme investering in tijd van de vrijwilligers van onze vereniging.

Er wordt gesteld dat HV Foreholte een nieuw, even groot onderkomen krijgt als het huidige. Wat niet gemeld wordt, is dat de investering in eenzelfde stenen onderkomen hoogstwaarschijnlijk een stuk hoger zal uitvallen dan het bedrag dat de gemeente hiervoor beschikbaar stelt.

Daar komt nog bij dat het huidige clubgebouw van HV Foreholte een waarde vertegenwoordigt. Dat betekent dat de vereniging of organisatie, die ons clubgebouw in de toekomst overneemt, hiervoor een marktconforme prijs dient te betalen. Het clubgebouw is immers ook de eigen verantwoordelijkheid van die vereniging.   

Volgens de wethouder zou HV Foreholte geen actie hebben ondernomen ten aanzien van mogelijke subsidieregelingen. Vanzelfsprekend zijn vanuit de vereniging wel degelijk de subsidiemogelijkheden onderzocht. In de huidige fase zijn er echter geen garanties of we voor subsidie in aanmerking komen en welk bedrag er vervolgens ter beschikking zal komen.

Het bestuur van HV Foreholte vindt het belangrijk om te benadrukken dat zij grote bewondering heeft voor de gemeente Teylingen die investeert in de sport. Op dit moment lijkt het er echter op dat teveel financieel risico wordt neergelegd bij HV Foreholte. Het zal niemand verbazen dat het bestuur van onze vereniging zich afvraagt of zij hiervoor de verantwoordelijkheid wil en kan nemen.

Komende week vinden er nieuwe gesprekken plaats met de wethouder. We houden jullie op de hoogte.

Geplaatst op 13/02/2022, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: