Raadsvoorstel voor aanpassing van Sportpark Elsgeest

Aan de leden,

Afgelopen maandag heeft er een uitgebreid artikel in het Leidsch Dagblad gestaan over het raadsvoorstel voor aanpassing van het Sportpark Elsgeest. Uiteraard zijn wij blij met de voorgenomen herverdeling en uitbreiding van het sportpark, maar de informatie in dit artikel is niet op alle onderdelen correct verwoord. In het artikel staat bijvoorbeeld dat HV Foreholte uitsluitend een overkapping op één van de twee handbalvelden krijgt als de vereniging afziet van een eigen kantine en gebruik maakt van de kantine en kleedkamerfaciliteiten van voetbalvereniging Foreholte. Hoewel wij met onze buren een goede relatie onderhouden, hebben wij wethouder Brekelmans eind augustus 2016 al laten weten dat deze optie voor de leden van HV Foreholte niet aanvaardbaar is. De Break-Out heeft voor de vereniging een grote financiële (schuldenvrij) en emotionele waarde (door eigen leden gebouwd). Met eigen kantine en kleedkamerfaciliteiten behoudt HV Foreholte haar eigen identiteit en herkenbaarheid op Sportpark Elsgeest.

In goed overleg afgelopen woensdag met wethouder Brekelmans is duidelijk geworden dat de wethouder dit niet zo heeft bedoeld en is overeengekomen dat er een aanvulling op het raadsvoorstel is opgesteld waarin duidelijk staat dat voor HV Foreholte een nieuwe kantine met kleedkamervoorzieningen gerealiseerd moet worden. De locatie hiervan wordt in overleg met betrokkenen nader bepaald, waarbij gekeken wordt hoe door samenwerking en slim combineren functies geïntegreerd en gedeeld kunnen worden, bijvoorbeeld het gebruik van de kleedkamers van HV Foreholte door VV Foreholte en MHC als zij gebruikmaken van de veldoverkapping annex trainingshal. Het positieve aan dit verhaal is dat al onze wensen nu in het raadsvoorstel zijn meegenomen.

Maandag 11 september wordt het voorstel in de Commissie Welzijn besproken. Kees Kraakman en Rob van Iterson zullen als toehoorders aanwezig zijn. Eind september zal de gemeenteraad er hopelijk een positief gevolg aan geven.

Het bestuur

Geplaatst op 08/09/2017, in Algemeen, Bestuur. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: