Goede start voor de dames selectie!

Natuurlijk wens ik iedereen een mooi, gezond, liefdevol, sportief en positief 2020.
Tijdens het warmlopen werd de wedstrijd van Dames 2 door het publiek gevolgd. Dames 2, met als coach Aniek, moest uit spelen bij Gemini. Vlak voor het begin kwam vanaf de vaste supporters groep het teken, bijna een wave, dat de dames de punten mee namen uit Zoetermeer. Aan ons om de start van 2020 succesvol te maken voor de hele selectie.
PSV was bij ons thuis een zware tegenstander. De eerste 10 minuten gingen thuis mis maar vandaag was het wat beter. De cirkel kreeg nog wel wat te veel ruimte maar omdat wij onze kansen konden benutten ging het gelijk op. 10 min voor de rust liepen we uit. De dekking stond een stuk beter doordat er weer gecommuniceerd werd. Hierdoor werd het schieten van afstand lastiger voor PSV en als er werd geschoten was daar nog de keeper die de bal uit het net hield. Vanuit de dekking werden de aanvallen sneller en save opgezet. PSV is nog al van het stevig verdedigen en daar moet je snelheid tegenover zetten. Het werd duidelijk dat individueel zonder eerst snelheid gemaakt te hebben uitliep op een stevige knuffel van een verdediger. De rust 13-16 in ons voordeel was voor mij nog geen veilige marge. Waar we de thuiswedstrijd in de tweede helft te veel energie verspeelden door maken van fouten in de aanval en verzaakten te verdedigen konden wij vandaag een fout maken maar oplossen in de dekking. 5 doelpunten voorsprong halverwege de tweede helft. Even leek het mis te gaan en kwam PSV terug naar 2 punten. Dit was een rommelige fase van individuele acties binnen de 9 meter. Weinig dreiging en dan tijdspel tegen. Maar na een beetje bijsturen werd alles weer recht gezet. Nog 3 minuten en 3 punten voor dus uitspelen. PSV kwam met een slot offensief snel schieten en dan in de mandekking. Helaas zijn onze dames eenmaal op gang niet makkelijk af te stoppen en konden er dus nog even tussendoor om tot scoren te komen. 27-31 werd het en zo stapten we moe, warm en voldaan de bus in. Een mooi begin dus van het nieuwe jaar. Dinsdag speelt Dames 1 bij Fortissimo voor de beker. 20.00 start de wedstrijd om op zaterdag weer tegen hetzelfde team te spelen in de Tulp. Dames 2 speelt voor ons dus de avond start om 19:00 uur. Dames 1 speelt om 20.45. Tot op de tribune.

Geplaatst op 05/01/2020, in Dames 1, Seizoen 2019 / 2020. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.