Dames 1 belonen zichzelf niet in Amsterdam

Na een mooie reeks van 1x gelijkspel en 4 overwinningen moesten gisteren de punten achter laten in Amsterdam. Niet dat de wedstrijd heel slecht liep maar het zat ons dit weekend niet mee.
Vanaf het begin wilden wij het tempo hoog houden. Maar voor een snelle wedstrijd heb je drie teams nodig. De tegenstander en de scheidsrechters moeten dit ook willen. Westsite beschikt over een mooie opbouwrij met schutters die moeilijk zijn af te stoppen. Door wat gebrek aan samenwerking in de dekking konden de schutters naar hartenlust de bal hoog in het net schieten. Die schoten kwamen niet na 15 seconden aanvallen maar na het traag opbrengen van de bal met daarna eeuwig mogen rondspelen totdat wij in slaap gesust waren en niet meer de concentratie hadden om goed te blijven werken. Onze aanvallen waren kort en snel met redelijk wat beweging en als we een kans kregen werd deze gepakt maar helaas was het deze avond niet de avond voor het scoren. Na 4 aanvallen kansen missen en Westsite wel efficiënt scorend stonden we als snel achter. Dit speelde in de kaart van Westsite want het ging de hele tijd zo door. Oplevingen van beter verdedigen en afmaken waren er wel. Zodra we in balbezit konden komen was de overgang naar de snelle tegen aanval goed en eenmaal het net gevonden stonden we al weer klaar voor 2 minuten verdedigen. Het leek alsof iedereen elkaar aan stak want het missen van kansen bleef doorgaan. De ruststand was 18-11 niet slecht gespeeld maar wel slecht afmaken. De tweede helft begon fel. Scherper en het zelfvertrouwen groeide weer een beetje. Iedereen stond wat scherper en de kansen werden 3x achter elkaar afgemaakt. Er kwam een time-out van Westsite om gelijk weer het tempo te drukken. De tweede helft ging goed gelijk op en helaas ging het tempo van Westsite weer een tandje omlaag. Daar waar wij ons spel redelijk konden spelen en mooie snelle tegenaanvallen konden spelen kwam Westsite sjokkend naar voren. Ook de vrije bal nemen duurde eeuwen en zo zakte de dekking langzaam weer in slaap. Kansen gingen weer mis en dat nekte ons. Maar goed er waren zeker positieve zaken. Snelle mid uit was terug, de kansen werden door tempo spel in de aanval gecreëerd er werd onderling gestuurd en ondanks missen van kansen bleef men knokken voor ieder punt. De tweede helft was daarom ook voor ons 14-15 wat de eindstand op 32-26 bracht. Jammer van de kansen die gemist waren want het harde werken werd hierdoor niet beloond. Volgende week staat er weer een dubbel op de agenda en kan het weer een mooie handbalavond worden in de Tulp vanaf 19.00 uur begint het met dames 2 en dames 1 start om 20.45 uur.
Marc Klein

Geplaatst op 24/11/2019, in Algemeen, Seizoen 2019 / 2020. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: