Dames A1 winnen internationaal toernooi in Duitsland

Vrijdag 2 juni vertrok om 14.00 uur een bus met drie teams (Dames A1, Dames A2 en Dames B1) plus begeleiding richting Verl (Duitsland). Met Pinksteren wordt daar de Verler Handball Cup gespeeld. Rond zeven uur kwamen we daar aan en installeerden de luchtbedden en slaapzakken in een sporthal. Het eerste bezoek aan de ijssalon, waarvan er nog velen dat weekend zouden volgen, werd gebracht. Een drankje doen op het plein, even kletsen, en kort na middernacht zocht iedereen zijn mandje op en werden de eerste snurkgeluiden waargenomen.

Na het ontbijt speelden de Dames A1 om 11.05 uur de eerste poulewedstrijd. Met ruime cijfers werden de dames van Zeeburg verslagen. Om 15.05 uur was de volgende wedstrijd tegen Avanti Wilskracht. Ook die wisten niet wat ze overkwamen. Met volle passie werd ook van hen gewonnen. De volgende poulewedstrijd zou om 19.45 uur zijn. Het was heerlijk weer en velen gingen dan ook lekker zwemmen in het natuurzwembad. Bij een temperatuur in de hal van 25 graden plus werd ook de laatste poulewedstrijd ruim gewonnen. Het was duidelijk, de dames waren hier met een missie, en zouden graag voor de beker met de grote oren gaan.

Na een korte nachtrust en een vroeg ontbijt speelden de dames om 15.00 uur de halve finale. Het spel was enigszins stroef en ze moesten weer wat in hun ritme komen. Maar na tien minuten spel was het duidelijk dat de tegenstander zich geen illusie hoefde te maken. De finale werd bereikt. Om 18.00 uur was de finale. Volle tribunes, muziek en alle aandacht deed de meiden bibberen. De meiden en begeleiding van de A2 en B1 moedigden ze fanatiek aan en zongen de kelen schor. Super, wat een sfeer! Ze zullen weten dat “purple” Foreholte er is… Afgesproken werd dat we er meteen vol tegenaan zouden gaan. Het eerste doelpunt werd gemaakt door onze meiden, en deze voorsprong hebben zij niet meer weggegeven. Eindstand 15-9. Kampioen!!! Wat waren de meiden blij. Een enorm leuke afsluiting van het seizoen en de A1! Na een fantastische huldiging werd de terugreis aanvaard.

Tot slot nog grote dank voor onze gelegenheidscoach Ariaan en niet te vergeten onze sponsoren van dames A1, A2 en B1: Van den Assem ICT Partner, Klassmann Deilman, Notariskantoor Voorhout, Sportcafé De Eijk, TIM Kunststoffen, Mirage ICT Services, Aircraft Mocx, Railcare en BorghHave.

Meer foto’s zijn hier te vinden (Facebook).

Geplaatst op 09/06/2017, in Dames A1, Dames A2, Dames B1, Seizoen 2016 / 2017, Seizoen 2016 / 2017, Seizoen 2016 / 2017, Toernooi (gezamenlijk). Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: