De handbalcompetitie 2021 / 2022 is begonnen voor Heren 1

Zondag 3 oktober stond voor de Heren van Foreholte de eerste competitiewedstrijd op het programma, thuis tegen Celeritas/Houten 1. Dat is een voor Foreholte geheel onbekend combinatieteam.

Maar voorafgaand aan de wedstrijd was het eerst tijd om met de sponsoren van Foreholte Heren 1 op de foto te gaan, te weten Autofirst Garage Hierck & ten Bosch en Van den Nieuwendijk Kwaliteitsbouw.

En omdat het de week van de scheidsrechter is, werden ook gelijk de officials van de wedstrijd, de heren J. Piek en J. Slot, even in het zonnetje gezet en beide bedankt dat ze willen fluiten. Immers, zonder officials geen handbalwedstrijden. 

Goed, nu dan naar de wedstrijd. Daar Foreholte nagenoeg niets wist van de tegenstander, was het de eerste minuten aftasten. De mannen van Foreholte hadden al gauw door hoe de tegenstander speelde en daar paste de verdediging zich dan ook op aan. Foreholte stond goed te verdedigen. Celeritas/Houten had moeite om door de dekking heen te komen. Ook het aanvallend spel van Foreholte mocht er zijn. Er werd leuk (variatie)handbal gespeeld. En er werd goed druk gezet op de verdediging van Celeritas/Houten, waardoor er kleine gaten kwamen, die goed werden benut door Foreholte. Langzaam maar zeker kroop Foreholte iets weg van Celeritas/Houten. Maar Celeritas/Houten bleef komen en speelde ook een leuke pot handbal. Echter, Foreholte gaf de opgebouwde winst in deze eerste helft niet uit handen. Met een ruststand van Foreholte 13 en Celeritas/Houten 10, gingen beide partijen de rust in.

In de kleedkamer werd de eerste helft met de mannen geëvalueerd en afgesproken om hier en daar iets te gaan wijzigen, om zo hopelijk nog meer winst te behalen. Één ding was zeker; Foreholte wilde deze eerste wedstrijd thuis winnen. En het gehele team had er ook zin in.

In de tweede helft werd het verdedigend allemaal wat feller en harder van beide kanten. Dat ondervonden ook de spelers uit het tweede team van Foreholte die meededen. Er dient echter vermeld te worden, dat ze zowel verdedigend als aanvallend zeker niet onderdeden. Neen, ook deze spelers stonden hun mannetje en was er één team van Foreholte in het veld (en op de bank). De felheid aan beide kanten werd zo nu en dan bestraft door tweeminutenstraffen of door pingels. Maar door goed keeperswerk werden ook deze pingels goed gestopt. Neen, Foreholte speelde goed, met mooie combinaties, afstandsschoten, wissels enz. enz. En dan is het leuk, als je na afloop hoort dat het aanwezige publiek een zeer leuke handbalwedstrijd heeft gezien. Het was gewoon een leuke pot handbal van twee teams die wilden winnen. En als dan het eindsignaal klinkt en er staat dan een stand van Foreholte 25 en Celeritas/Houten 21 op het bord, hebben de mannen van Foreholte een constante wedstrijd gespeeld en zijn de felbegeerde 2 punten in Voorhout gebleven. De competitie in de Hoofdklasse C is voor Foreholte goed begonnen.

Publiek, u hartelijk dank dat u er was om de mannen aan te moedingen. Graag zien wij u weer op dinsdagavond 12 oktober om 21.00 uur. Dan moet Foreholte Heren 1 thuis spelen tegen DIOS 1 (uitkomend in de 2e divisie) voor de beker voorronde.

Chris van der Spek

Geplaatst op 05/10/2021, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: