Handbal Foreholte

logo handbal vereniging Foreholte

Veel gestelde vragen

Als sponsor maakt u deel uit van onze fantastische groep sponsoren die allemaal een warm hart toe dragen naar de club. U kunt in overleg zelf kiezen, wat u wilt sponsoren. Alle beetjes helpen!

Bedrijfs-sponsoren

1) Wie maakt afspraken met sponsors?
Het maken van afspraken met sponsors is voorbehouden aan de Sponsoring Commissie en kunnen dus ook niet door andere leden gemaakt worden. De Sponsoring Commissie maakt de afspraken namens de vereniging en behartigt de belangen van zowel vereniging als sponsors, waaronder het organiseren van de tegenprestatie aan de sponsor.

2) Hoe voorkomen we vervelende concurrentiesituaties?
Bij potentiële nieuwe sponsors is het van belang te checken of het belang van bestaande sponsors mogelijk in het geding is. Dit kan het geval zijn indien een concurrent al sponsor is. De afspraak is dat we in zo’n geval een nieuwe mogelijke sponsor altijd communiceren aan de bestaande sponsor en toetsen hoe dat ligt. Bij twijfel beslissen wij binnen de Sponsoring Commissie.

3) Kan een sponsor zomaar iets geven?
Een sponsor die een team iets wil schenken (bv. trainingspakken, tassen of warmloop shirts) is welkom om dit te doen indien dit zonder tegenprestatie is. Zodra de sponsor echter haar naam of logo o.i.d. op het betreffende object wil hebben, is er sprake van “exposure” op media van HV Foreholte en verwachten we als vereniging een tegenprestatie (een sponsorbijdrage, naast de kosten van het object).

4) Hoe bepalen we waar het sponsorgeld aan wordt uitgegeven?
Binnen de vereniging bepaalt het bestuur waar geld aan wordt uitgegeven en hoeveel (o.b.v. begrotingen, plannen en andere afspraken). De Sponsoring Commissie gaat alleen over het binnenhalen van sponsorgelden.

5) Wie is verantwoordelijk voor kledingbeleid en wedstrijdkleding?
Het kledingbeleid (eigendom, beheer, spelregels e.d.) is een verantwoordelijkheid van het bestuur en zij organiseert de beschikbaarheid van wedstrijdkleding. De Sponsoring Commissie stelt alleen de richtlijnen op t.a.v. sponsoring exposure op wedstrijdkleding, en laat deze bedrukken indien van toepassing.

6) Hoe regelen we het relatiebeheer met sponsors?
De Sponsoring Commissie contactpersoon die met een nieuwe sponsor bezig is, regelt in principe de hele reeks activiteiten die nodig is om de sponsor binnen te halen inclusief de initiële tegenprestatie: contact, (getekende) offerte, regelen logo en bordbestand, regelen shirt/bord-bedrukking etc. In principe wordt de contactpersoon de relatiebeheerder. Verzenden van facturen en crediteurenbewaking doen we centraal.

7) Kan ik ook een stille sponsor worden?
Dat kan, als u de club op een manier wilt helpen maar liever niet in de picture wilt staan of vernoemd wilt worden is dat geen probleem, neem contact op via pr-commissie@hvforeholte.nl zodat wij uw wensen en alle opties met u kunnen bespreken.

8) Wat als ik zelf iets voor mijn team wil organiseren?
Dat kan en dit initiatief juichen wij alleen maar toe! Als een team toch zelf iets wilt organiseren om (financiële) middelen te genereren voor het eigen team, bijvoorbeeld voor de dekking van een ‘eigen’ toernooibezoek, of eigen reiskosten of een eigen warmloopshirt, dan kan dat! Maar, houd hierbij wel de Sponsor Commissie op de hoogte!
 

Vrienden van HV Foreholte

1) Wat doen de Vrienden?
De Vrienden van HV Foreholte is in het leven geroepen voor het financieren van verschillende bestedingsdoeleinden.

2) Wie kan Vriend worden?
Iedereen kan Vriend worden. Deze manier van sponsoren is bijvoorbeeld leuk voor leden, oud-leden, buren, kennissen, vrienden en ouders. Eigenlijk voor iedereen die op een laagdrempelige manier de club wilt ondersteunen.

3) Wat kost het om Vriend te worden?
De jaarlijkse bijdrage is vastgesteld op 50 euro. Uiteraard ben je vrij om je donatie te verhogen.

4) Wat krijg ik er voor terug?

  • Lidmaatschap van De vrienden van Foreholte;
  • Toegang voor één persoon tot alle thuiswedstrijden van Dames 1;
  • Een persoonlijke vriendenpas die gratis toegang geeft tot alle thuiswedstrijden van Dames 1 (met uitzondering van bekerwedstrijden);
  • Korting bij diverse sponsoren (lijst volgt).

5) Hoelang is een lidmaatschap?
Het lidmaatschap duurt 1 jaar. Aan het eind van het seizoen wordt er contact met u opgenomen over een eventuele verlenging.

6) Hoe kan ik betalen?
Dit kan via een automatische incasso.

7) Zit ik ergens aan vast?
Je zit nergens aan vast, het lidmaatschap is voor 1 jaar.

8) Hoe kan ik me aanmelden?
Heel simpel: om Vriend te worden kun je dit online formulier invullen of via pr-commissie@hvforeholte.nl.

9) Hoe kan ik een verzoek bij de Vrienden indienen?
Ieder lid en/of vriend van HV Foreholte mag via pr-commissie@hvforeholte.nl verzoek indienen voor financiële ondersteuning van een bepaalde activiteit (en/of aanschaf).

10) Hoe kan ik opzeggen?
Wil je geen Vriend meer zijn? Zeg dan je jaarlijkse bijdrage voor 1 juni op via pr-commissie@hvforeholte.nl.