Site-archief

Clinic voor de E jeugd volgend seizoen

Op zondag 26 mei (na de week het open handbal toernooi) is er een clinic voor alle meisjes en jongens die volgend seizoen in de E jeugd spelen. In de bijlage kun je zien of je naam erbij staat. De clinic zal gegeven worden door Erik vd Wel geassisteerd door Esther Hoek en Anne vd Vlugt.

Waar: De Tulp (in de zaal dus)
Tijd: van 9:30 tot 11:30 uur

Waarom: Het spelen in de E jeugd is voor sommige wennen aan een groter veld en doel, daarnaast willen we goed uitleggen hoe het spelletje in de E jeugd het beste gespeeld kan worden. Naast het wennen aan een grote veld en daarbij behorende speelstijl is er ook aandacht voor het aan leren van techniekjes.

Voor wie: naast de uitgenodigde spelers, is iedereen van harte welkom om te komen kijken. Denk ouders, trainers en begeleiders. Maar ook mensen die eens willen kijken of trainen of begeleiden iets voor hun is. De trainers en begeleiders zijn van harte uitgenodigd om bij de trainingsonderdelen aanwezig te zijn, neem dan wel zaalschoenen mee.

Aanmelden: we gaan ervan uit dat iedereen aanwezig is, mocht je echt niet kunnen, laat dit dan even weten door een berichtje te sturen naar: handbaljim@gmail.com

Voor de wedstrijd van de E3 op zondag 26 mei zijn we een oplossing aan het bedenken.

We hopen iedereen te zien op 26 mei in de Tulp.

Marc Klein aan de slag bij HV Foreholte

Marc Klein gaat na 4 jaar WPK/Westlandia de selectie HV Foreholte trainen en wordt coach van DS1. De degradatie van dames 1 was voor Marc geen aanleiding om te twijfelen om deze taak op zich te nemen. “Ik heb er erg veel zin in. Veel trainers stappen makkelijk over van de ene naar de andere vereniging. Dit is pas de eerste keer dat ik gelijk van de ene mooie club naar de volgende ga.”

Marc Klein, inmiddels 49 jaar, heeft tijdens zijn handbalcarrière, EHC, Hermes en toen Hellas, veel diverse trainers zien komen en gaan en daar veel van geleerd. “Ik begon met training geven bij EHC bij de jeugd gevolgd door heren A jeugd van Hellas, DES ’72 assistent, na het halen van mijn handbaltrainer 3 diploma eerst een jaar Heren EHC waarna ik de jeugdige damesselectie van Hellas kon trainen, 1 jaar hoofdtrainer en 1 jaar als assistent van Nico Stet. 4 jaar de dames van Hercules met promotie naar de 2e divisie en na 2 jaar sabbatical de dames van WPK/Westlandia waar ik ook mijn HT4 haalde.” De dames selectie van WPK/Westlandia was ook net gedegradeerd vanuit de eerste naar tweede divisie toen Marc Klein daar begon. “Er moest doorgeschoven worden, een aantal dames van het eerste hadden al heel wat jaartjes in de selectie gehandbald, A- jeugd moest een kans krijgen en er kwam een schifting in de groep. Super om dat te doen. De jeugd begeleiden en zorgen dat ze vaste krachten worden binnen de selectie. Nu ga ik, met veel plezier, mijn kennis en kunde overbrengen op de dames selectie van HV Foreholte en ook hier zullen een aantal jeugdspeelsters de stap naar de selectie gaan maken.”

Tot op de tribune!

Programma zaterdag 6 april