Sportprotocol COVID-19

PROTOCOL ZAAL VOOR DE TRAININGEN EN WEDSTRIJDEN.

UPDATE: 12 oktober 2020

De volgende basisregels zijn én blijven nog steeds van kracht:

• Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
  • Ben je 18 jaar en ouder houd 1,5 meter afstand van anderen (uitzondering tijdens het sporten);
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
  • Vermijd drukte;
  • Schud geen handen
  • Binnen de sportaccommodatie wordt er een mondkapje gedragen door een ieder vanaf 13 jaar.

AANVULLENDE REGELS:

Training jeugd:

• Kom 5 minuten voordat de training begint naar de sporthal
  • Zorg dat je al omgekleed bent, want er zijn geen kleedkamers beschikbaar.
  • Ouders zetten hun kind bij de deur af en komen niet binnen.
  • Mochten ouders, bij uitzondering,  het complex moeten betreden, dan met mondkapje.
  • Zaalwissel tussen de trainingen: eerst de zaal leeg, dan de volgende groep erin. Maak hiervan gebruik van de looproute. (bij de klapdeur naar binnen en door de scheidsrechterkleedkamer naar buiten)
  • Jeugd vanaf 13 jaar draagt een mondkapje in de publieke ruimte van de sportaccommodatie. Zodra de training  begint, kan het mondkapje af.
  • De ouders wachten buiten en de jeugd verlaat zo snel mogelijk de accommodatie.

Training senioren:

• Kom 5 minuten voordat de training begint naar de sporthal
  • Kom omgekleed naar de training, vooraf zijn er geen kleedkamers beschikbaar.
  • Na de training de zaal verlaten via de kleedkamers, waar men zich eventueel even kan afspoelen.
  • Niet meer dan 6 personen in de kleedkamer.

Wedstrijden jeugd/senioren ( geen zaterdagavond)

• Kom pas 5 minuten voor de aanvangstijd omgekleed naar de sporthal; vooraf zijn er geen kleedkamers beschikbaar.
  • Zaalwissel tussen de wedstrijden van 10 minuten: eerst de zaal leeg, dan de volgende groep erin. Vertrek via de kleedkamers of looproute.
  • Douche zoveel mogelijk thuis, in de Tulp kan je je alleen afspoelen. Max 6 personen per kleedkamer +17.
  • Verlaat daarna gelijk de accommodatie
  • De kleedkamers worden daarna gedesinfecteerd
  • +17 hebben achteraf twee kleedkamers per team beschikbaar.
  • Mondkapje wordt gedragen totdat het warmlopen/wedstrijd begint door een ieder vanaf 13 jaar.
  • Coach hoeft tijdens de wedstrijd het mondkapje niet te dragen i.v.m. de verstaanbaarheid.
  • Op de bank geldt voor de spelers 1,5 m bij +17.