Handbal Foreholte

logo handbal vereniging Foreholte

HV Foreholte wint laatste wedstrijd en eindigt op een knappe 5e plaats

HV Foreholte heeft de competitie in de Eerste Divisie in stijl afgesloten met een overwinning op de nummer 3 Wijhe ’92. Waar de ploeg uit Voorhout vorig jaar nog moest vechten tegen degradatie, eindigt Foreholte dit jaar op een knappe 5e plaats.

In de Tulp kwam het sterke Wijhe ’92 naar Voorhout voor de laatste competitiewedstrijd. Hoewel Foreholte de tegenstander vanaf het eerste fluitsignaal onder druk probeerde te zetten, moest het toezien hoe Wijhe ’92 de voorsprong nam: 4-9. Het team uit Voorhout miste teveel kansen in de eerste fase van de wedstrijd, wat leek te resulteren in een comfortabele voorsprong bij rust. Toch kreeg Foreholte steeds meer vat op het tactische spel van de bezoekers. Bovendien werd de afronding zorgvuldiger, waardoor beide ploegen weer op gelijke hoogte kwamen en met 14-14 naar de kleedkamer gingen.

In de tweede helft had de ploeg van trainer Patrick Jordaan de tactiek aangepast en dat leidde direct tot resultaat. De eerste vier doelpunten waren voor de thuisploeg en nu was het aan Foreholte om de voorsprong te verdedigen. Dat leek lange tijd goed te gaan. Maar ook Wijhe ’92 gaf zich nog niet gewonnen en knokte zich terug naar 24-23. Het leverde een spannende eindfase op, waarin Foreholte scherp verdedigde en in de aanval de weinige kansen kon benutten. Van de twee strijdende teams kwam Foreholte uiteindelijk als winnaar uit de bus: 30-27.

Trainer Jordaan is trots op de groei van de individuele speelsters en het team als geheel. Na een sterke start van het seizoen, zorgden blessures voor een moeilijke periode. De ploeg wist zich te herpakken met een verdienstelijke 5e plaats als eindresultaat. Jordaan: “We hebben de moed nooit verloren en zijn blijven knokken, het was een echte teamprestatie”. De 28-jarige trainer is zeer gemotiveerd om komend seizoen verder te bouwen met het team en zet dan in op een plek in de top 3.