Handbal Foreholte

logo handbal vereniging Foreholte

HV Foreholte verliest na sterke eerste helft van MHV ’81

HV Foreholte ging afgelopen zondag op bezoek bij MHV ’81, de ploeg die nog volop meedoet in de strijd om promotie. Het publiek van de thuisploeg was in grote getalen afgekomen op deze wedstrijd. Vanaf de tribune konden de fans zien dat HV Foreholte in de eerste tien minuten niet onderdeed voor MHV ’81. Tot 5-5 waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar door slordigheden kon MHV ’81 in de omschakeling profiteren. De thuisploeg liep uit naar 10-5 en leek op weg naar een solide overwinning. Trainer Patrick Jordaan maakte echter optimaal gebruik van een time-out. De tactische wijzigingen pakten goed uit en het team uit Voorhout wist terug te komen in de wedstrijd. Bij rust stond Foreholte zelfs op een voorsprong van 12-13.


Maar een wedstrijd heeft twee helften en na de pauze nam MHV ’81 opnieuw het initiatief. Doordat Foreholte de dekking niet gesloten wist te houden liep de ploeg uit Mill uit tot een verschil van zes doelpunten. HV Foreholte kon de inhaalrace uit de eerste helft niet herhalen. Dat kwam ook doordat de scheidsrechters meerdere speelsters uit Voorhout een tijdstraf gaven. MHV ’81 deed wat het moest doen om kans te blijven maken op promotie en speelt komend weekend een cruciale wedstrijd tegen Wijhe ’92. Beide ploegen hebben evenveel punten.
Foreholte behoudt haar plek in de middenmoot en speelt nog bij DSS. De laatste wedstrijd van het seizoen is op 11 mei in De Tulp tegen Wijhe ’92.