Foreholte Heren 1 maakt kans op promotie naar Tweede Divisie

HV Foreholte heren 1 heeft een belangrijke stap gezet richting mogelijke promotie naar de Tweede Divisie. Na een goed seizoen eindigden de handballers op de tweede plek in de competitie. De nummers twee van de Hoofdklassen spelen, als zij dat willen, een wedstrijd om uit te maken welke ploeg als eerste recht heeft op promotie.
Deze wedstrijd werd afgelopen zaterdag op neutraal terrein gespeeld in Aalsmeer tegen Handbal Twente. HV Foreholte won de wedstrijd met 28-33.
De ploeg uit Voorhout begon sterk en kwam in de openingsfase op 3-0 voorsprong. Handbal Twente speelde fysiek, waardoor de arbitrage veelvuldig moest ingrijpen. Al na twintig minuten moest de spelverdeler van het team uit Almelo het veld verlaten met een rode kaart, na drie tijdstraffen van twee minuten.Het maakte het niet eenvoudiger voor Foreholte, want Twente wist zelfs terug te komen tot 10-11. Hierdoor bleef het spannend en gingen de spelers met 13-16 de rust in.
In de tweede helft leek Foreholte opnieuw af te stevenen op de winst door uit te lopen naar 14-20. De Voorhouters wisten snel om te schakelen van verdedigen naar aanvallen. Maar ook Foreholte kreeg tijdstraffen en daar profiteerde Handbal Twente weer van. Met nog twintig minuten op de klok waren de Twentenaren opnieuw teruggekomen: 19-20.
De ongeveer 100 meegereisde supporters werden getrakteerd op een spannende slotfase, waarin HV Foreholte de buit definitief binnenhaalde en uiteindelijk met 28-33 won.
Het is nu wachten op de beslissing van de ploegen uit de Tweede Divisie. Als er een team besluit zich terug te trekken, promoveren de heren van HV Foreholte naar de Tweede Divisie.

Geplaatst op 15/05/2023, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: