Gouden fluit Bas & Angelique

Afgelopen zondag 7 mei zijn tijdens de competitiedag van de rolstoelhandbal Angelique en Bas den Elzen gehuldigd, zij hebben beide de gouden fluit gekregen.

Deze gouden fluit krijg je bij 40 jaarr scheidsrechter!!!

Hoe bijzonder is dat wel niet in deze tijd…..

Bas en Angelique, hebben elkaar ontmoet op een scheidsrechterscursus en dat is dit jaar, 40 jaar geleden! Als we dan een beetje gaan rekenen dan waren zij rond de 17 en 18 jaar oud toen zij voor het eerst het fluitje oppakten.

Het zijn van scheidsrechter in die tijd van rond 1983 zal heel anders zijn dan nu, maar wat een ongelofelijke lange en mooie tijd dat Bas en Angelique dit doen!

Bas heeft altijd voor de bond gefloten met Paul en Cees als laatste koppelgenoten. Hij fluit nog steeds soms voor de bond met een van zijn dochters als 1 van de 2, die dus ook als koppel fluiten, niet kan. Daarnaast is Bas actief in het opleiden van scheidsrechters en nu geeft hij ook opleidingsavonden bij de rolstoelhandbal. Daarnaast is hij ook heel lang actief geweest als docent bij de Jonge Scheidsrechters. En niet te vergeten hij heeft  als waarnemer plaats mogen nemen tijdens het EK/WK rolstoelhandbal. 

Angelique is voornamelijk blijven fluiten binnen de vereniging en waar nodig heeft zij  wedstrijden voor de bond gefloten. En wat een lef heb ze want ze had er totaal geen probleem mee om iemand met 2 minuten eruit te sturen waar een andere scheidsrechter nog wel twee keer achter zijn oren krabbelde! Zelfs haar eigen Bas gaf ze gewoon 2 minuten tijdstraf als hij dat verdiende. Mama Angelique word je genoemd binnen de Jonge Scheidsrechters opleiding waar jij zorgde voor de snoepjes en de cupcakes!

Namens het rolstoelhandbalteam gefeliciteerd!

Geplaatst op 14/05/2023, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: