Informatie Beach Handbaltoernooi

Dit jaar organiseert HV Foreholte de elfde editie van het Beach Handbaltoernooi. Dit jaar vindt dat plaats op 25 juni 2023 ter hoogte van de Beach Break in Noordwijk (strand afrit 21). Deze is bedoeld voor alle leden van de vereniging. Behalve het beleven van een gezellige, sportieve dag, is het natuurlijk ook heel gaaf om met de hele vereniging bij elkaar het seizoen te kunnen afsluiten.

Hoe ziet de dag eruit

We beginnen de dag vroeg. We verzamelen op het strand om 10:30 uur. We beginnen rond 11:00 uur met een spectaculaire warming up. Vervolgens start het programma met spelletjes, trainingen en uiteraard wedstrijden. De exacte indeling van de teams en de speeltijden, zullen op het strand bekend worden gemaakt. De lunch en tussendoortjes worden verzorgd door het catering team. Er zal ook drinken aanwezig zijn, maar neem zelf ook vooral voldoende water mee. Aan het einde van de middag fietsen we weer gezamenlijk terug.

Wat moet je zelf meenemen

Sportkleding aangepast aan de weersomstandigheden. Petje (tegen de zon), zonnebrand. Eventueel een kleed of handdoek om op te zitten. Voldoende WATER!

Voor wie

Het Beach handbaltoernooi wordt georganiseerd voor alle leden van HV Foreholte. Leden hoeven zich niet aan te melden. Iedereen wordt door de commissie ingedeeld in teams. Mocht je onverhoopt toch niet mee kunnen doen, dan kun je dat aangeven bij je coach.

Voor alle supporters

Leuk dat jullie er zijn! Het is goed om te weten dat er vanuit Foreholte alleen catering wordt verzorgd voor de leden. Omdat wij voor de logistiek en toiletten gefaciliteerd worden door de Beachbreak, verwijzen we u voor versnaperingen graag naar de Beachbreak.

Meer informatie

Verdere informatie zal ter zijner tijd via de coach worden verstrekt.

Wat is beach handbal

Beach Handbal is een snelle, zomerse handbalvorm die wordt gespeeld op een zandondergrond. Beach Handbal is geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus! Het is snel, spannend en spectaculair en echt iets voor de sporter die in de zomerzon, op een beachveld, met een handbal technisch wil excelleren.

De spelregels zijn iets anders dan bij het reguliere handbal. Beach Handbal wordt gespeeld met 3 veldspelers en 1 doelverdediger. Een team kan bestaan uit meisjes/dames, jongens/heren of gemengd. Er mogen maximaal 4 wisselspelers aan de zijkant staan. Ook de puntenverdeling is anders. Deze maakt het spel nog spectaculairder, want bij een gewoon doelpunt scoort men 1 punt. Bij een spectaculair doelpunt (bijvoorbeeld een ‘vliegertje’, pirouette, 6m.-worp of doelpunt van de doelverdediger) scoort men 2 punten.

Een Beach Handbal-wedstrijd duurt 2 x 10 minuten, met daartussen 5 minuten rust. Elke helft heeft een winnaar nodig. In Beach Handbal spreekt men niet van een helft maar van een set. Het team dat twee sets heeft gewonnen, is de winnaar van de wedstrijd. Wanneer elk team één set heeft gewonnen staat de stand gelijk. Dan wordt er gebruikgemaakt van een SHOOT- OUT. Beide teams spelen met 5 spelers) om-en-om individueel een ‘break-out’ tegen de doelverdediger.

Wil je meer informatie, kijk dan eens op www.beachhandball.nl

Geplaatst op 07/04/2023, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: