Even voorstellen, DS2

Of zoals wij ons team noemen hv Knalluh 4.0
Om ons te leren kennen moeten we even teruggaan naar de jonge historie van dit team. HV Knalluh 1.0 is 4 jaar geleden opgericht als vriendenteam met allerlei oude talenten en vedettes, ook wel bekend als DS4. Na een vooruitstrevend seizoen droomden we van een kampioenschap, op de platte kar door het dorp, pronkend met de clubbeker en onder ’t genot van een glaasje champagne. Het kampioenschap kwam er wel, maar corona gooide roet in ons eten. Of beter gezegd: in ons glaasje champagne. Tijdens de coronajaren ontstond hv Knalluh 2.0 en zoals het na corona bij vele teams is gegaan, was het een uitgedunde versie hv Knalluh 3.0 (DS3), dat een seizoen overleefde zonder keeper en een wisselbank van -1 speelster.
Na enige reorganistie binnen de club van de dames seniorenteams resulteerde het in ons huidige team hv Knalluh 4.0 ook wel beter bekend als DS2.

Inmiddels is ons team niet meer uitgedund en is de map met spelerscontracten aardig aangevuld. Zo begon ons seizoen met een gezellig volle bank en vele nieuwe aanwinsten. Sommige wat jonger, andere wat ouder. Maar zoals dat bij elk vedette-team gaat, worden ook wij geconfronteerd met het ouder worden. Zelfs de 18-jarigen doen mee. Inmiddels zouden wij groepskorting moeten krijgen op alle echo’s en MRI’s die zijn gemaakt van alle knieën, heupen, liezen en ja, ook baby’s.

Zoals het bij elk team gaat, heeft ook ons team haar eigen cultuur en eigenaardigheden. Zo is stereopoepen een begrip, zijn er regels voor het toiletgebruik in de kleedkamer, is er altijd iemand die bananen voor een ander meeneemt, ligt er standaard wat te eten op de wisselbank en hebben wij een tweeling in het team die helemaal niet op dezelfde dag geboren is, laat staan dat ze uit dezelfde familie komen.
Ook hebben wij dankzij alle langdurig geblesseerden een rangorde van coaches en begeleiders. Of je promotie krijgt voor 1 wedstrijd hangt af van de afwezigheid van een staflid. Zo kan je de ene week de bidons moeten vullen en de andere week het team moeten coachen. Een efficiënt systeem dat iedereen van de straat houdt.

Voor de wedstrijd wordt door de desbetreffende coach de bespreking gedaan en wordt de basis bekend gemaakt. Wat altijd onder een groot dankbaar applaus plaatsvindt is het bekendmaken van de keepster, die dit jaar een echte keepster is en geen speelster.

Na de wedstrijd gaan we altijd de balans opmaken, want wie het 30e doelpunt maakt moet een rondje geven en wie 10x scoort betaalt een bittergarnituur. De dubbel is nog niet behaald.

Kort gezegd is DS 2 een team dat speelt zonder druk op de ketel, maar met veel talent, fanatisme en heel veel spelplezier. Al met al een team waar je dit seizoen bij moet komen kijken, want misschien ben je dan wel getuige van een eventueel kampioenschap.

Druk nog even op duimpje voor onze keepster.

Geplaatst op 14/03/2023, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: