Foreholte buiten de lijnen

Daar is er weer een. Na een flinke periode van afwezigheid is er weer een mooi verhaal. Je hebt hem misschien al wel vaker langs zien komen dit seizoen, “De Jas”. Een niet geheel onbekende handbaltraditie binnen de gelederen van Green Park Handbal Heren 2 Aalsmeer. Met het terughalen van een speler nam hij deze traditie mee en wordt er wekelijks na afloop van een wedstrijd gestemd voor het “lulletje van de week”. De speler met de grootste misser, raarste actie of matigste spelvertoning is de spreekwoordelijke sjaak en krijgt De Jas. De regel is dan om na afloop van de wedstrijd de jas te dragen totdat je thuis bent en je hem aan moet bij het arriveren bij de sporthal de week daarop tot aan het moment van omkleden voor de volgende pot.

Met een soms strategische stemmingsronde in de kleedkamer komt De Jas zo nogal op wat bijzondere plekken. Zo heeft hij een huwelijksreis naar Afrika al mee mogen maken en wordt ie nu ondergedompeld in het koude Oostenrijk. Vanwege de wisselende afmetingen van spelers is er gekozen voor een XXL jas die iedereen zou passen. Garant staat De Jas na afloop van iedere wedstrijd voor zenuwachtige blikken in de hoop dat niemand hem hoeft te dragen. Zelfs na afloop van een collectief verzaken wordt er hoe dan ook gestemd.

De Jas staat er om bekend dat hij na afloop van een wedstrijd in diepe mineur is ongeacht de uitslag. Gepaard met deze teleurstelling gaat een flinke drang uit naar een alcoholische versnapering. Wil jij De Jas steunen, biedt hem in de toekomst wat te drinken aan om zijn verdriet door te maken en moedig hem aan beter zijn best te gaan doen.

Het was tot nu toe prettig kennnisgemaakt te hebben.

Met vriendelijke groet,

De Jas

Geplaatst op 11/02/2023, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: