Trainingsweekend damesselectie

Tekst: Marieke Berbee

Afgelopen weekend is de damesselectie van HV Foreholte voor het eerst sinds 2 jaar weer op een buitelands trainingsweekend geweest. De eindbestemming van ons trainingsweekend was Sint-Truiden. We zijn volle bak aan de slag gegaan om alles goed te krijgen voor de start van het nieuwe seizoen. Het weekend was opgebouwd met veel handbal, maar daarnaast ook plaats voor leuke activiteiten en teambuilding. Zaterdagochtend vertrokken we met de busjes naar België om daar de Trudo-cup te spelen. In dit toernooi speelden we tegen Belgische en Franse teams. Sommige van deze teams komen uit in de Belgische eredivisie, dus dit was een goede oefening voor ons. Tijdens de wedstrijden was het voor onze coach Patrick, maar ook voor ons vooral observeren. Waar kunnen we in het toernooi winst behalen en hoe komen we elke wedstrijd weer een stapje vooruit? We gingen met elke wedstrijd steeds meer als een team spelen en dat was in de samenwerking van de verdediging goed te merken. Tijdens één van de wedstrijden hebben we ook geoefend met de 7-6 aanval, de keeper wisselt voor een extra veldspeler. Dat betekende voor de keepers ook hard werken en goed samenwerken met de veldspeelsters. Dit slaagde uitermate goed. We konden door de goede communicatie en samenwerking onderling de problemen die zich voordeden in de wedstrijd steeds beter oplossen. Door het combineren van al deze elementen in ons spel denken wij dat we een mooie stap hebben gezet in de voorbereiding op dit seizoen. Na het toernooi was het tijd om naar onze slaapplek te gaan. ‘S avonds hebben we spelletjes gedaan waarbij flink veel werd gelachen. Daarna was het tijd om het nachtleven van Hasselt te ontdekken met een lekker drankje en dansje. De volgende ochtend stond er nog een training op de planning voordat we ons weer huiswaarts keerde. Het was een rustige training om eventuele pijntje of kleine blessures de tijd te geven om te herstellen. Op de terugweg was de laatste teambuilding activiteit gepland. In Breda stond er een mooie escaperoom voor ons klaar. Bij deze activiteit is teamwork heel belangrijk, het samen werken naar het doel is een essentieel onderdeel. We vonden daarom dat dit een mooie activiteit was die goed aansloot bij ons trainingsweekend. Het doel van de escaperoom is natuurlijk ontsnappen. Uiteindelijk werken we in het handbalveld ook naar een gezamenlijke doel, de winst. Dit weekend was gelijk ook een mooie kans om de nieuwe speelsters beter te leren kennen. In het veld, maar ook zeker erbuiten. Dit weekend is heel effectief, leuk, gezellig en zeker sportief geweest voor onze damesselectie. Nu is het verder bouwen in de voorbereiding naar de nieuwe competitie en kijken we uit naar het begin van het seizoen.

Geplaatst op 05/09/2022, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.