Wedstrijdverslag DC2

Tekst: Sanne Bakker

Foreholte DC2 – Hillegom DC1 (10-7)

De allereerste wedstrijd van het nieuwe seizoen wordt door de dames DC2 gestart op het thuisveld. Na een stevige warming up onder leiding van trainer Martijn kan de wedstrijd beginnen. Foreholte is al snel aan de leiding waarin er goed wordt overgespeeld, gaten snel worden opgevuld en er een positieve sfeer heerst op het veld. Ze hebben er zin in! Al in de eerste minuten valt dankzij Luna Kleijn het eerste doelpunt. Hierna schakelt Foreholte snel terug naar de verdediging. Hierin valt nog wel op te merken dat de dames vooral elkaar opzoeken in plaats van de tegenstander. Toch lukt het Foreholte om opnieuw te bal te bemachtigen en dankzij een sterke worp van Eva van Noort scoort Jula Noordover het tweede doelpunt. Hillegom zorgt voor 2-1, maar met positieve aanwijzingen van keepster Evie Bakker komt Foreholte weer aan de leiding. Zoë Lemmers weet het doel al snel te vinden en scoort rechts onderin. Hillegom slaat terug en zorgt zo voor een gelijk spel. In een korte verslapping van Hillegom pakt Danea Schniedewind haar ruimte en dankzij goede samenwerking met Evi Boule scoort Zoë Lemmers haar tweede doelpunt. Stand 4-3. De kop is eraf en bij Foreholte komt meer rust in het spel. Hierdoor zorgt goed samenspel voor een sterke opbouw en vlak voor de rust scoort Amber Goedhart. 5-4.

In de 2e helft staat Eva van Noort op doel. Evi Boule begint sterk met een mooie aanval op doel die helaas niet leidt tot een doelpunt. Een tweede poging van Nicky de Jong zorgt ondanks de mooie hoekbal niet voor extra punt. Hillegom daarentegen weet wel raakt te schieten en zorgt opnieuw voor een gelijke stand.

Maar de wedstrijd is nog niet gespeeld want dankzij een goede voorzet van Danea Schniedewind weet Jula Noordover haar tweede doelpunt te maken en zet zij de stand op 6-5.

Tot 2 keer toe zoekt Zoë Lemmers het doel op, maar net over de lijn en dus afgekeurd door de scheidsrechter Jeroen Schulte. Maar dan is 3 keer toch scheepsrecht en zet Zoë Lemmers het scorebord op 8-6

Even lijkt Hillegom de regie te pakken, maar Eva van Noort weet de bal uit het doel te houden en dankzij opnieuw een uiterst goed getimede voorzet en de snelheid van Danea Schniedewind lukt het Luna Kleijn om te scoren.

Hillegom blijft terugkomen en houdt het spannend als de stand 9 – 7 wordt maar vlak voor het einde weet Zoë Lemmers de bal alsnog in het doel te leggen en eindigt de wedstrijd mét winst voor Foreholte DC2 in 10 -7.

Wat een heerlijk begin van een mooi seizoen met deze toppers!

Geplaatst op 29/08/2022, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: