Heren 1 verliest in Utrecht maar wint thuis ‘voor niks’

Afgelopen donderdagavond stond er een inhaalwedstrijd op het programma voor de mannen van Foreholte HS1. In Utrecht moest men het opnemen tegen HMS/Achilles, de tot dan toe nummer 3 van de ranglijst. In Voorhout werd er eerder dit jaar verloren met 25-30, dus men was gebrand om de wedstrijd te winnen. 

Bij aankomst bleek de coach van HMS/Achilles eerder dit seizoen al te zijn opgestapt en stonden er twee andere mannen in een trainingspak. In een hal met letterlijk 0 man publiek werden de scheidsrechter, de mannen van Achilles en de dames van de wedstrijdtafel begroet en ging de wedstrijd van start. Vooraf gemaakte afspraken werden goed nagekomen, wat resulteerde in een spannende eerste helft. Een helft waarin bleek dat de scheidsrechter nul tegenspraak dulde en als gevolg daarvan aan beide kanten begon met straffen. Na 30 minuten handbal stond er een score van 13-11 op het scorebord. 

Een licht offensieve 6-0 met rugdekking moest de op snelheid inkomende mannen van Achilles afstoppen. Met een wapen van de eerste wedstrijd, de snelle omschakeling, bleven de mannen lopen waardoor men lang bij kon blijven. Met nog een kleine 10 minuten te gaan begonnen er wat foutjes in de aanval te komen. Onzuivere afrondingen en wat gaten als gevolg van vermoeidheid in de dekking gaven Achilles een voorsprong van vier punten. Foreholte bleef gas geven en kwamen terug tot twee punten, waarna Achilles het afmaakte en de eindstand bracht op 32-30. Inmiddels dropen er wat dames binnen die blijkbaar na de wedstrijden nog gingen trainen. Waar in de eerste wedstrijd halverwege de tweede helft de mannen van Foreholte mentaal inzakten, bleven ze nu tot de laatste minuut vechten. Iets wat de afgelopen wedstrijden meermaals punten had opgeleverd. Helaas was het deze wedstrijd niet genoeg en bleken de mannen uit Utrecht een maatje te groot. 

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Celeritas/Houten HS1 op het programma, de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Maar men kon daar wederom geen team op de been krijgen. Blijkbaar gingen er een toernooi van Celeritas HS2 voor op de wedstrijd van HS1. Spijtig, gezien het feit dat men de afgelopen vier wedstrijden al heeft afgezegd en zij al zeker zijn dat ze in de poule blijven en er dit seizoen geen strafpunten worden uitgedeeld bij het niet op komen dagen bij een wedstrijd. 

Inmiddels is door de bond bekendgemaakt dat de tweede wedstrijd tegen DWS HS2 niet meer gespeeld zal gaan worden. Voor beide clubs zijn er geen promotie-/degradatiebelangen meer. 

De laatste 2 wedstrijden (beide thuis) voor HS1 vinden plaats op:

Zondag 8 mei 13:30
Foreholte HS1 – HCLB HS1

Zaterdag 14 mei 19:30
Foreholte HS1 – De Meeuwen HS1
Met aansluitend  het Pullenfestijn 2022!

Tot dan!

Geplaatst op 03/05/2022, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: