Snelle wedstrijd maar scherpte ontbreekt

Tekst: Marc Klein

Het was even wennen om zo vroeg op de dag te vertrekken richting Wognum. Het opleidingsteam van SEW had laten zien dat, met hun trainingsintensiteit en ruime selectie , ze een pittige tegenstander zouden zijn. Thuis was het in de eerste helft worstelen maar vochten we ons terug in de tweede helft. Vandaag zou het anders moeten.
De beperkte selectie had deze week hard gewerkt op de twee trainingen. Zelfs na de Koningsdag had iedereen er zin in en degene die er waren trainde hard als voorbereiding op de wedstrijd. Een aantal tactische zaken werden besproken en uitgewerkt en dat gingen we gebruiken. De eerste kans was er al snel maar miste zijn doel. Waarop sew liet zien waar ze zin in hadden, rennen en nog eens rennen. Dat is ook wat wij leuk vinden dus het gas ging erop vanaf het begin. De dekking was in het begin zoekende naar een oplossing tegen de beweeglijke speelsters van SEW. Maar uiteindelijk kwam de grip en maakte de tegenstander fouten in afspelen of werd het doel niet gevonden. Het werd mij duidelijk dat het een gelijke strijd zou worden maar dan moeten de ballen er wel in. Het creëren van kansen was de hele wedstrijd geen probleem en het was mooi om te zien hoe we tot die kansen kwamen. Maar wil je winnen moet je scherp blijven en de keeper passeren. Daar zat de angel vandaag. De beloning van de mooie acties bleef uit en zorgde voor een duidelijke voorsprong voor de Wognumse formatie maar ondanks dat bleven de dames het proberen. De aanvallen 6:6 werden allemaal mooi uitgespeeld maar de aanvallen in overtal waren een doorn in het oog. Daar waar we bij zouden moeten komen werden die aanvallen niet gebruikt. We maakte er wel 3 in overtal maar gezien de keren dat we in overtal stonden, zeker 7 x, had meer moeten opleveren. De eindstand 36-27 is iet wat vertekend omdat de laatste minuten de missers ons de das om deden. Maar ik kan niks anders zeggen dat de meiden er alles aan hebben gedaan om de hele wedstrijd te blijven handballen en kansen te creëren. Zaterdag spelen we weer thuis om2 20.45 tegen Quintus. Tot op de tribune!

Geplaatst op 02/05/2022, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: