Heren 1 neemt een zwaarbevochten punt mee uit Dongen

De mannen van HV Foreholte reisden afgelopen zaterdag af naar het Brabantse Dongen. Dongen staat laatste en vecht voor lijfsbehoud in de Hoofdklasse C. De wedstrijd diende gespeeld te worden in hal 2 van sportcomplex De Salamander, op ruim een uur rijden. Een mooi en ruim sportcomplex met ruime kleedkamers, maar waar blijkbaar de voorkeur wordt gegeven aan zaalvoetbal, daar de handbalwedstrijd plaatsvond in een kleine en sfeerloze zaal. De sfeer zat er beter in bij de mannen van Foreholte. De afgelopen weken zijn er goede punten gepakt, waaronder de thuiswedstrijd tegen Dongen (48-29). Echter, in Voorhout trad Dongen aan met slechts 1 wissel en in de tweede helft overliep Foreholte de tegenstander.

Wat een thuiswedstrijd in degradatienood wel niet kan doen. Tijdens de warming-up bleek dat Dongen alle registers open had getrokken. Ze stonden maar liefst drie keepers warm te gooien en ze hadden 4 wisselspelers op de bank zitten. Twee Limburgse/Brabantse scheidsrechters (in ieder geval mannen met een zachte G) begroetten beide teams en de wedstrijd kon van start. 

De mannen van Foreholte startten goed. Er werd al snel uitgelopen naar 1-5. Waar Remco tijdens de warming-up zijn wedstrijd in rook zag opgaan vanwege een knieblessure werd dit goed opgevangen door de anderen. Dongen kwam goed terug met veel snelle tegenaanvallen. Dit leidde na 20 minuten tot een stand van 13-13. Hierna pakte Foreholte de draad weer op met ook snelle tegenaanvallen en goede stops van keeper Jens. De ruststand was 13-18 in het voordeel van Foreholte. 

In de tweede helft werden er aan de kant van Foreholte tactisch een aantal dingen aangepast, omdat Dongen veelal met twee cirkels ging spelen. Door hard te werken in de verdediging kond Dongen hier echter weinig mee uithalen. Het begin van de tweede helft mag ondertussen wellicht benoemd worden tot het “Foreholte-syndroom”, want de mannen kwamen niet goed uit de kleedkamer. Door foutieve passes, onnauwkeurigheid in de afronding en soms de scheidsrechters niet helemaal mee hebben liep het niet lekker. In een wat rauwere, hardere en onsportieve tweede helft gebeurden er dingen die aan beide kanten veel bestraft werden door het arbitraire duo. Maar ondanks dat Foreholte een tijdje in dubbel ondertal stond bleef het scoren en hierdoor kon Dongen niet uitlopen. Met nog anderhalve minuut te gaan stond het 30-28 en leek het erop dat Foreholte het niet gingen redden. Een goede aanval werd afgerond en met een 30-29 begon Dongen aan hun laatste aanval. Door te knokken, communiceren en werken in de dekking werd de bal gestopt en liep men een razendsnelle break-out. In een situatie van 3 tegen 2 werd het overtal afgemaakt. Maar met nog 8 seconden op de klok maakte Dongen zich drukker op de scheidsrechter vanwege een mogelijke fout dan nog een snelle aanval te spelen, iets waar ze juist veel succes mee hadden tijdens de wedstrijd. Dit alles resulteerde in een eindstand van 30-30. 

Het was niet de beste wedstrijd die de mannen hebben laten zien dit seizoen, maar omdat er hard is gewerkt en gevochten, was een punt toch nog iets. In de komende weken worden er nog een hoop wedstrijden gespeeld:

Donderdag 28 april:
HMS/Achilles HS1 – Foreholte HS1
20:15 in Utrecht

Zondag 1 mei:
Celeritas/Houten HS1 – Foreholte HS1
13:00 in Bunnik

Zondag 8 mei:
Foreholte HS1 – HCLB
13:30 De Tulp

Donderdag 12 mei:
Foreholte HS1 – DWS HS2
(nog niet definitief)

Zaterdag 14 mei:
Foreholte HS1 – De Meeuwen HS1 
19:30 in De Tulp, met aansluiten Pullenfestijn 2022

Geplaatst op 25/04/2022, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: