Eindelijk weer eens winnen

Tekst: Marc Klein

Het zat de afgelopen weken niet mee met dames 1. Ondanks de stijgende lijn van samenwerking in de dekking en het creëren van kansen, willen de punten nog niet in de spreekwoordelijke zak gestopt worden. Zaterdagavond stond de wedstrijd tegen de hekkensluiter van de eerste divisie, Hercules, op de agenda. Zij hebben het zwaar dit jaar, met een beperkte selectie. Vandaag konden onze dames hard aan het werk gaan om de punten daadwerkelijk hier te houden. Na een weekend rust was iedereen opgeladen en fit om te spelen. Na een vragenuurtje met de jeugd tijdens hun diner, stonden de meiden te popelen om aan de slag te gaan. Mede door het idee dat de jeugd hen zou gaan aanmoedigingen, waren ze extra gemotiveerd.

Wat moet ik zeggen over de eerste 15 minuten. Ja, daarvan waren de eerste 8 minuten oké. Het missen van kansen was er nog steeds, maar doordat we mee gingen in het tempo van de tegenstander, gaven we nog kansen weg. Onze aanval liep niet en onoplettendheid was onze vijand. Hercules kon 4 x achter elkaar scoren en dat leidde tot een gelijke stand van 5-5. Er moest een time-out aan te pas komen om de meiden wakker te schudden en duidelijk te maken dat ze echt onder hun niveau speelden. Dat werkte, de meiden gingen harder aan het werk en de scherpte kwam terug. Toen was het even eenrichtingsverkeer. De schoten van Hercules werden tegengehouden door het blok of de keepster, maar er gingen er ook genoeg naast. Daar waar wij de laatste 20 minuten juist wat makkelijker de goal vonden. De offensievere 6-0 variant zorgde voor misverstanden in de aanval van Hercules en zo werden de laatste 4 doelpunten van de eerste helft gescoord uit een snelle tegenaanval. Met 18-9 gingen we de rust in.

De dekking werd omgezet naar 5-1 en daar had Hercules nog wat meer moeite mee. Maar toch konden ze in ondertal een bal achter de keeper krijgen. Het tempo was lastig om vast te houden en als je eigen aanvallen maar 15 seconden duren en die van Hercules 2 minuten dan is het lastig om ook de dekking geconcentreerd te houden. Maar toch lukte het onze dames aardig en de door Hercules gemaakte fouten werden afgestraft. Snelle tegenaanvallen, ruimte gemaakt door de cirkel, de cirkel aangespeeld, zo kon iedereen tot scoren komen. Het scoren ging gewoon door. Ook werden er nog wel wat kansen gemist, maar de samenwerking in de dekking zorgde voor de druk op de aanvallers, waardoor we weer snel in balbezit kwamen. Hercules mocht in de tweede helft nog 10 keer scoren en wij hebben 21 keer de keeper gepasseerd. Zo kwam de einduitslag op 39-19. Een fijne opsteker voor het team en bedankt voor de aanmoedigingen.

Volgende week zaterdag spelen we bij SEW om 19.00, wie weet tot dan.

Geplaatst op 24/04/2022, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: