Foreholte HS1 heeft de weg omhoog weer gevonden

De mannen van Heren 1 hadden afgelopen week een drukke agenda, met een midweekse ontmoeting in Maassluis tegen SC Twist 1 en afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Dongen 1. 

Op donderdagavond vertrokken de auto’s richting Maassluis en omstreeks 19:15 kwam men aan onder de rook van Rotterdam, waar eerst werd gestart met een bak koffie. Feyenoord speelde tegelijkertijd en dat zorgde voor een gezellige sfeer in de kantine. De plaatselijke korfbalvereniging had de zaal tot 20:00 en eerder konden de handballers er dus ook niet in, terwijl de wedstrijd zou starten om 20:15.

De start van de wedstrijd was duidelijk voor Foreholte. Al snel werd het 0-1 maar kwamen de mannen van Twist met een snelle tegenaanval direct op 1-1, de wedstrijd was ‘aan’. Vele snelle aanvallen werden goed uitgespeeld en al snel stond het 2-5 in het voordeel van Foreholte. De klad kwam erin als gevolg van slordige passes, slordige dekking en een te traag tempo in het spel. Langzaam kwam Twist terug. Foreholte nam weer het initiatief in de wedstrijd, maar bleef wat slordig en bij een stand van 13-9 klonk het rustsignaal. Verbaasde blikken in de kleedkamer, hoe dit zo uit handen kon worden gegeven. Voor de tweede helft werden een keeperswissel en een paar tactische aanpassingen in het spel werden doorgevoerd. Die bleken te werken, maar het aanvalsspel bleef slordig. Punt voor punt bleven de Heren knokken voor wat ze waard waren, wat na 60min handbal resulteerde in een gelijke stand van 24-24. De punten werden verdeeld en waar Foreholte dit seizoen al 3x met 1 punt verschil verloor, ging men nu tenminste met een punt naar huis.

Zaterdagavond kwamen de mannen van Dongen 1 op bezoek in De Tulp. Waar vooraf Foreholte DS3 gelijkspeelde, waren de mannen vastberaden om deze pot te gaan winnen. Gezien de stand en het feit dat Dongen, vanwege het opschuiven van de competitie door corona, nog twee keer getroffen ging worden dit seizoen, moesten de mannen vol aan de bak. De mannen uit Dongen traden aan met slechts één wisselspeler. De warming-up deed men fanatiek, dus van onderschatting mocht geen sprake zijn. Na het begroeten van de tegenstander, de scheidsrechter en het publiek kwamen de koppen nog een keer bij elkaar om iedereen het belang van de wedstrijd helder te maken. Het tempo lag hoog en al vrij snel werd er afstand genomen. Dit gebeurde zowel door directe break-outs als snelle tweedefase-aanvallen. Het rustsignaal klonk bij een stand van 25-18. De doelpunten voor waren prima, de achttien doelpunten tegen vond men in de kleedkamer onnodig en eigenlijk nog te veel. De complimenten dienen gegeven te worden aan Dongen, dat in de tweede helft scherper startte. Het verschil is echter nooit kleiner geworden dan vier doelpunten en aan de zijde van Foreholte bleef het tempo hoog. Het werd uiteindelijk een eclatante overwinning van 48-29 voor de Voorhouters. De punten bleven in Voorhout en daar was men meer dan dik tevreden mee, net als met de sublieme vorm van keeper Jens, die maar liefst 4 penalty’s wist te stoppen.  

Met in één week drie punten zijn de mannen helaas nog geen plek opgeschoven en staan ze nog op de negende plaats. Er is in ieder geval wel wat meer afstand genomen van de laatste plaats. Komende weken zijn er nog genoeg punten te behalen, want Foreholte treft nog de nummers 6, 7, 8 en 10. Het paasweekend is vrij maar direct daarna staat de eerstvolgende wedstrijd gepland op dinsdagavond 19 april om 21:00 in De Tulp.

Tot dan!

Geplaatst op 11/04/2022, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: