Mooie strijd Mill

Tekst: Marc Klein

De dames waren er op gebrand. Die thuiswedstrijd zijn we niet vergeten tegen mhv. Toen gaf ik aan dat de doelpunten, 38 voor ons , lieten zien dat we aanvallend echt goed waren. Dus moesten we vandaag alleen maar aan de bak om verdedigend de paarse muur weer neer te zetten.
Dat hadden de dames zelf ook begrepen en lieten dat ook zien. Verdedigend stond het sterk in de eerste 20 minuten. Binnen 4 minuten 1-4 voor ons. De combinaties in de snelle tegenaanval liepen goed. Als de snelle tegenaanval niet werd afgemaakt konden we 3 minuten breien om dan uiteindelijk, zonder dat de scheidsrechter het te lang vonden, tot scoren te komen. Mhv worstelde met de samenwerking binnen de dekking. Natuurlijk scoorde ze wel maar met nog 4 minuten te spelen in de eerste helft werden we slordig en zo kon mhv terugkomen tot 18-20. Hopende dat de scheidsrechters de straf opbouw door zou voeren na de rust gingen we de kleedkamer in. Veel aanwijzingen waren niet nodig. Niet te passief in de aanval en verdedigend door blijven knokken. Nummer 16 van mhv bleef een doorn in het oog en kon aardig tot scoren komen. Maar ook de linkshandige hoek mocht te veel scoren. De rest van het team was door onze dekking goed in bedwang gehouden. Er werd om en om gescoord en het leek erop dat het weer een flinke uitslag zou worden. Beide teams strafte balverlies en foutjes in de dekking goed af. Helaas werden door de mannen in het zwart de straffen niet doorgevoerd. Een aantal dames van Mhv kregen bij 15 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft nog uitleg om niet meer te doen wat ze deden. Iets waar ze de hele eerste helft al twee minuten voor gaven. Dit was iets in ons nadeel maar we bleven wat fouten maken in de aanval. 37-38 stond het en de laatste aanval van mhv leek gesmoord maar de scheidsrechters vonden anders. We kregen er zelfs geen standje voor het was twee minuten voor ons en met 8 sec op de klok mocht nummer 16 nog 1 x aanleggen. Het 4 koppige Foreholte publiek had geen nagels meer over. Helaas werd het 38-38 en de taak om beter te verdedigen was uitgevoerd en scoren dat kunnen we wel. Maar nu stond de dekking veel beter dan de thuiswedstrijd. Op naar de volgende wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie Westsite. Dinsdag om 1930 in de tulp. Tot dan.

Geplaatst op 10/04/2022, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: