DWS 2 tegen Foreholte Heren 1

Zondag 3 april moesten de mannen van Foreholte Heren 1 in Schiedam uit spelen tegen DWS 2. Vooraf een bijzonder treffen vanwege het weerzien met een oude bekende. Op deze vroege zondagmiddag trad Ricardo (voormalig coach Foreholte DS1) aan, in het blauw-wit van DWS. De afgelopen weken is er hard getraind op het inslijpen van vaste patronen. Dit diende serieus getest te worden in deze – gezien de stand ogenschijnlijk – zware pot.

Na het warmlopen begon de wedstrijd. Het openingsdoelpunt was voor DWS, maar Foreholte kwam snel terug. En zo ging het in de eerste 15 minuten gelijk op. Na 8 minuten sloeg de vlam in de pan doordat DWS een doelpunt scoorde vanuit de hoek, maar dit op een curieuze wijze gebeurde via het gezicht van de keeper. Na enige commotie van beide kanten en de zijlijn, werd de wedstrijd hervat. Maar de toon was wel gezet. Aan het eind van de eerste helft was de stand DWS 17 tegen Foreholte 17. Een stand waar de mannen van Foreholte wat mee konden richting de tweede helft.

In de kleedkamer werd er afgesproken om de ingeslagen weg, van goed aanvallend en verdedigend handbal, vol te houden. Enkele onzuiverheden in de opbouw moesten eruit, want daardoor kon DWS in de eerste 30 minuten aansluiting houden.

In de tweede helft lieten beide partijen zien aan elkaar gewaagd te zijn en zo deed Foreholte totaal niet onder voor DWS. Foreholte startte veel in zonder bal en de eerder genoemde patronen werden zichtbaar. Dit resulteerde in mooie en goed opgezette aanvallen, waarbij door DWS meermaals de noodrem moest worden gebruikt. Dit maakte de tweede helft dan ook erg spannende helft. Beide partijen gingen nagenoeg tot het uiterste en het verschil was maximaal 3 doelpunten. De spanning bleef bij beide teams aanwezig en DWS wist halverwege 2 punten uit te lopen. Lang bleef dit verschil in stand maar zo’n drie minuten voor tijd wist Foreholte de draad weer op te pakken en was het binnen 1 minuut weer gelijk. Met nog een kleine 20 seconde te spelen wist DWS het doel van Foreholte te vinden (30-29). De bal rolde terug het veld in, DWS pakte de bal op en hielt deze onnodig lang vast in een poging wat tijd te rekken. Het scheidsrechtersduo beoordeelde deze actie als onsportief gedrag in de laatste 30 seconden en daar staat maar één straf op, een directe rode kaart voor de speler van DWS en een zevenmeterworp voor Foreholte. 

Met nog zes seconden te gaan kreeg Foreholte de kans op de gelijkmaker. Een moment waar vanzelfsprekend een hoop druk op staat. De strafworp spatte helaas uiteen op de paal en er bleek geen tijd meer te zijn voor een ‘do-or-die-actie’ om de bal alsnog in het doel van DWS te krijgen. 

De wedstrijd was voorbij en wederom verloren de mannen van Foreholte met één punt verschil. Ondanks het verlies was dit een wedstrijd met een hoop perspectief richting de rest van het seizoen. DWS komt nog naar Voorhout en daarvoor was dit alvast goede generale geweest. Met vertoon van dit spel kunnen de punten de volgende keer in Voorhout blijven.

Dinsdag wordt er weer getraind en voor donderdag staat er een inhaalwedstrijd op het programma. Om 20:15 treden de mannen in Vlaardingen aan tegen Twist. Zaterdagavond komt dan Dongen op bezoek in De Tulp. Die wedstrijd start om 20:35.

Hopelijk tot dan!

Geplaatst op 04/04/2022, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: