Gemini tegen Foreholte duurt net iets te lang

De heren van Foreholte moesten 12 februari afreizen naar Zoetermeer om daar tegen Gemini te spelen. Thuis in Voorhout wist Foreholte nog te winnen, maar waren toen alle spelers beschikbaar. Foreholte miste maar liefst 5 spelers. Gemini had in totaal 13 spelers klaar staan, dus konden de Foreholters hun borst nat maken. 

Na de tos kon de wedstrijd beginnen. Al gauw was het Gemini dat het eerste doelpunt maakte en ook het tweede doelpunt. Toen was Foreholte aan de beurt. Met een mooie snelle aanval werd het doel gevonden. Toch ging Gemini door, waarna Foreholte overstapte op een andere vorm van verdedigen. Dat leverde meer resultaat op voor Foreholte. Ook was het keeperswerk goed, maar Foreholte kon niet verkomen dat we met een licht verschil richting kleedkamer gingen: Gemini 13 tegen Foreholte 10.

De heren werden in de kleedkamer geprezen voor hun spel. Er stond ondanks het tekort aan spelers een team dat er voor ging. Dus werden in de rust wat laatste puntjes besproken en afgesproken vooral zo door te gaan met dit spel.

Het was Foreholte dat de start van de tweede helft goed benutte en diverse malen het doel van Gemini wist te vinden. Foreholte speelde snel en gevarieerd handbal en het duurde ruim 6 minuten voordat Gemini door de verdediging van Foreholte wist te komen. Foreholte was nu de betere, dus moest Gemini iets verzinnen. Dat trachtte men te doen door overtredingen uit te lokken. Gelukkig had official J.J.A. Huitink, dit ‘spel’ van Gemini snel door en liet gewoon doorspelen, want hij was niet gediend van dit ‘clownengedrag’. Foreholte bleef zijn eigen wedstrijd spelen en zo was de voorsprong van Gemini verdwenen. Er stonden twee teams in het veld die er vol voor gingen, met afwisselend resultaat. Dan stond Foreholte 1 punt voor, dan weer gelijk of 1 punt achter. Neen, Gemini had het niet gemakkelijk tegen dit Foreholte dat goed en mooi handbal speelde, maar had soms met net iets meer geluk. Foreholte bleef goed spelen.
En zo werd het spannend tot het laatste minuut van deze wedstrijd. In de laatste minuut maakte Foreholte nog een doelpunt en stond het 23 tegen 23. Gemini kreeg de bal, dus was het voor Foreholte de opdracht het dicht te houden. Helaas duurde deze wedstrijd voor Foreholte net iets te lang. Gemini loste een schot op het doel, die raakte de bovenlat en kwam helaas voor Foreholte bij een vrije speler van Gemini. Die wist te scoren en zo stond het 24 tegen 23. Met nog een halve minuut te spelen ondernam Foreholte een laatste aanval, maar dat mocht niet baten. Met een eindstand van Gemini 24 tegen Foreholte 23 hiel Gemini de felbegeerde 2 punten in Zoetermeer. Gemini gefeliciteerd.

Gezegd dient te worden dat Foreholte, ondanks dat de ploeg niet compleet was, toch gestreden heeft tot de laatste minuut. Heren, ondanks het verlies hebben jullie goed gestreden. Er stond een team in het veld dat er vanaf de eerste seconde tot de laatste seconde voor ging. Een eventueel gelijk spel, zou meer dan verdiend zijn geweest, voor jullie inzet. 

Chris van der Spek

Geplaatst op 14/02/2022, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: