Heren Foreholte komen te kort in tweede helft

Ook de heren van Foreholte beleefden 5 februari de herstart van de zaalcompetitie. In De Tulp stond de wedstrijd tegen Drechtsteden op de rol. Voor Foreholte geen onbekend team. Uit bij Drechtsteden verloor Foreholte, dus was de thuisploeg nu gebrand op een andere uitslag.

Foreholte startte de eerste helft goed. Zowel aanvallend als verdedigend stond de thuisploeg zijn mannetje. Ook het doel werd goed verdedigd. Drechtsteden had moeite met het spel van Foreholte, dat gevarieerde speelde tegen het in eerste instantie 6-0 verdedigende Drechtsteden. Ook toen Drechtsteden overschakelde naar een zeer offensieve 5-1 verdediging, lukte het ze niet om een vuist te maken en wist Foreholte het doel aardig te vinden. Zo had Drechtstede in deze eerste helft weinig in te brengen en wist “Foreholte Drechtsteden lang uit hun wedstrijd te houden”. Met een ruststand van Foreholte 13 tegen Drechtsteden 9, gingen we met een grote lach richting de kleedkamer.

In de kleedkamer heb ik de heren gecomplimenteerd met hun spel. Eindelijk zag ik na lange tijd, weer de bereidheid om te knokken, om te winnen en elkaar te helpen daar waar dat nodig was. Daarom hadden we ons voorgenomen het spel voort te zetten. Dit liep immers goed en Drechtsteden had het er moeilijk mee.

Na de rust was het Drechtsteden dat de druk opvoerde en de zeer offensieve 5-1 verdediging bleef handhaven. Foreholte had moeite met het snelle spel van Drechtsteden en moest diverse malen aan de noodrem trekken, met diverse pingels tegen als gevolg. En die benutte Drechtsteden goed, met het resultaat dat de voorsprong van Foreholte langzaam maar zeker in rook opging. Toen Drechtsteden halverwege de tweede helft op 2 punten voorsprong kwam, was het bij Foreholte op. De mannen lieten hun hoofd hangen, “gaven de tweede helft weg en daarmee verloor Foreholte de wedstrijd”. 

Wat Foreholte in de eerste helft had opgebouwd was weg. Het leek wel of er een geheel ander team van Foreholte op het veld stond. Men viel terug in het oude patroon, het ontbrak aan druk zetten en er werd in het wilde weg geschoten, er was weinig vechtlust of snel terugkomen in de verdediging, systemen werden niet gelopen, er waren slordige passes die door Drechtsteden werden onderschept en resoluut afgestraft. Met een eindstand van Floreholte 20 tegen Drechtsteden 27, zijn de 2 punten naar Drechtsteden gegaan.

Volgende week zal Foreholte het uit op moeten nemen tegen Gemini, een tegenstander die ook niet onderschat dient te worden. 

Chris van der Spek

Geplaatst op 07/02/2022, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: