Heren Foreholte verliezen van HMS/Achilles

De heren van Foreholte moesten zaterdag 27 november op eigen terrein spelen tegen HMC/Achilles. Dat is voor de heren Foreholte een geheel onbekend team in het eerste (echte) seizoen dat ze uitkomen in de Hoofdklasse.

Foreholte ging goed van start en verraste Achilles in eerste instantie, dat zeker in het begin van de wedstrijd geen vuist kon maken. Maar geleidelijk slopen er bij Foreholte wat onzuiverheden in het afmaken. In plaats van resoluut afmaken werden er boog- of draaiballen op het doel van Achilles geschoten, wat resulteerde in diverse snelle acties van Achilles. En zo waren beide teams in de eerste helft nagenoeg in evenwicht in deze zeer sportieve wedstrijd van beide teams. Pas in de laatste 20 seconden van de eerste helft wist Achilles 1 punt meer te maken en met een ruststand van Foreholte 11 tegen Achilles 12, gingen beide teams richting kleedkamer.

In de kleedkamer werd getracht de punten op de i te krijgen, maar werd ook geconcludeerd dat vooral doorgegaan moest worden op de ingeslagen weg, maar dan wel met resoluut afmaken.

De start van de tweede helft was voor Achilles. Verdedigend liet Foreholte wat gaten vallen, maar door goed keeperswerk konden de acties van Achilles niet worden verzilverd. Helaas was het verdedigend niets snel opgelost en kon ook het keeperswerk de ballen van Achilles niet stoppen. Zo liep Achilles een beetje uit. Daarop anticipeerde Foreholte goed, maar liet het afmaken nog steeds te wensen over en slopen er meer slordigheden in het spel bij Foreholte. Die werden afgestraft door Achilles, dat beter speelde en de wedstrijd naar zich toe trok. Foreholte probeerde wel, maar het lukte niet. En zo klonk daar het eindsignaal van de official Dhr. P. van der Kloet, die deze sportieve wedstrijd zeer goed (solo!) floot en onder controle had, liet doorspelen daar waar het kon en rechtvaardig was in zijn beslissingen. 

Met een eindstand van Foreholte 25 tegen HMS/Achilles 30, zijn helaas de felbegeerde 2 punten wederom meegenomen door het uitspelende team. HMS/Achilles gefeliciteerd, Dhr. van der Kloet, bedankt voor het fluiten.
Foreholte staat nu op een 7e plaats in het klassement en we zullen als team iets moeten gaan doen aan het meer gelijkmatig spelen van competitiewedstrijden. Want het rare is dat bij de landelijke bekerwedstrijden Foreholte weet te winnen van teams uit Eredivisie en tweede divisie. Dus is er genoeg werk aan de winkel voor dit jonge herenteam van Foreholte. 

Chris van der Spek

Geplaatst op 29/11/2021, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: