Heren 1 wint van Gemini, de nr. 3 in de competitie

De heren van Foreholte moesten zaterdagavond op eigen terrein spelen tegen Gemini uit Zoetermeer. Voor Foreholte geen onbekend team. Vorige seizoen net voor corona, wipte Gemini Foreholte in de eerste ronde uit de beker. Dus geconcentreerd maakte de heren zich op voor deze wedstrijd. Helaas zonder publiek en dat was dan ook weer even wennen, in vergelijking met de wedstrijd van afgelopen dinsdagavond tegen Aalsmeer 2, tien de tribunes ruim bezet waren. 

Het was Gemini, dat de openingtreffer maakte en zo liet zien dat men niet zonder bedoeling naar Voorhout was gekomen. Maar Foreholte scoorde bijna gelijk erna en zette de eerste helft naar de hand. Er werd snel handbal gespeeld, wissels gelopen, goed druk gezet en het doel van Gemini werd vaak gevonden. Neen, het team van Gemini was dan wel hetzelfde qua spelers als voorheen, maar het liep voor geen kant en daar maakte Foreholte maar al te gretig gebruik van. Wat fout ging werd resoluut afgestraft door en verzilverd door Foreholte.
Met een ruststand van 14 – 8 ging Foreholte verbaasd richting kleedkamer.

In de kleedkamer werd de eerste helft door genomen. Wat stond het verdedigend goed, ook aanvallend liep het lekker en de snelheid was prima. En tel daarbij ook op dat er goed werd gekeept. Dus ja, de tweede helft vooral zo doorgaan en proberen aan het doelsaldo te gaan werken. 

De intenties die besproken waren in de kleedkamer waren echter maar van zeer korte duur. Gemini speelde veel en veel beter en Foreholte was duidelijk de mindere in deze. Het was nu precies omgedraaid; Gemini speelde goed en Foreholte speelde ver onder de maat. Hoe was dit nu mogelijk? Dan mis je het moment van een time out. De opgebouwde voorsprong was al halverwege de tweede helft verdwenen. Zou het dan zo zijn dat Foreholte te hard van start is gegaan?
Gelukkig bleef de thuisploeg gaan op vechtlust, inzet en stille hoop. Het handbalspel zelf liet zeer te wensen over, zowel aanvallend als verdedigend, maar gelukkig voor Foreholte stonden beide doelverdedigers: Dyon van der Linden en Jens Huiberst op het doel en verdedigden deze 2 keepers hun doel als leeuwen, waardoor Gemini de overwinning niet kon over de streep kon trekken.

Met een eindstand van Foreholte 23 tegen Gemini 20, zijn de 2 punten in Voorhout gebleven en is dit voor Foreholte een mooie opsteker in de competitie. De winst is vooral toe te schrijven aan een eerste helft. Alle spelers deden het uitstekend, vooral beide keepers van Foreholte. 

Op zaterdag 20 november moet Foreholte uitspelen tegen Hercules H2, helaas zonder publiek. 

Chris van der Spek

Geplaatst op 15/11/2021, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: