Foreholte wint broedertwist in beker tegen Aalsmeer 

Heren 1 van HV Foreholte ontving dinsdagavond 9 november in een goed gevulde sporthal De Tulp grote broer en eredivisionist Aalsmeer 2. Een wedstrijd in de 2e ronde van de landelijke beker. 

Foreholte tegen Aalsmeer is een mooi affiche. Aalsmeer staat op de tweede plaats in de eredivisie en dan is een bekerwedstrijd een prachtige kans om je als hoofdklasser een keer te kunnen meten met de Nederlandse top. Ook was het een weerzien met oud-spelers van Foreholte die van Voorhout naar grote broer Aalsmeer overstapten om zich daar verder te ontwikkelen. Extra bijzonder was de avond voor de broers Vos: Sjoerd is opbouwer bij Foreholte en Beerent speelt op de cirkel bij Aalsmeer. 

Aalsmeer deed recht aan dit affiche en startte met drie oud-Foreholte spelers in de basis. Het leidde tot een zeer sportieve start van de strijd. Het was Aalsmeer dat de score opende. Foreholte kon door scherp op te letten bij balverlies van Aalsmeer en geduldig blijven werken in de aanval ook veel kansen verzilveren. De ruststand was 9-11. 
Het kleine verschil in stand en eigenlijk ook in het wedstrijdbeeld beloofde wat voor het tweede bedrijf. 

Aalsmeer begon na rust met vlot spel en nam een voorsprong van 5 punten. Maar daar trok Foreholte de grens. In de aanval vonden de heren van Foreholte vaker het doel met mooi uitgespeelde kansen en break-outs, terwijl tegelijkertijd verdedigend zeer weinig werd weggegeven. 
De broedertwist werd helemaal bloedstollend in de laatste 10 minuten. Foreholte had namelijk een voorsprong genomen van 1 doelpunt en de bank van Aalsmeer staarde vol verbazing over de achterstand naar het scorebord. Om het tij te keren voerde Aalsmeer de druk op. Dat was ook merkbaar in het aantal gele kaarten en de opeenvolgende tijdstraffen. 
Ook in ondertal bleef er echter een zeer strakke Foreholte-verdediging staan, met op tijd bijsluiten, onderscheppen en breaks raakschieten. De hoofdrol bij Foreholte was voor keeper Dyon, die vele Aalsmeerse doelpogingen en meerdere strafworpen wist te stoppen. 

Met de klok op 58 minuten en een 17-16 voorsprong voor Foreholte trokken beide coaches de voorraad time-outs open. Foreholte liet zich hierdoor niet afleiden en speelde de wedstrijd keurig uit. 

Foreholte wipt de Aalsmeer uit de beker. Een uitstekende prestatie en een mooie avond tophandbal in Voorhout. Spelers van Foreholte: bedankt, er stond een team in het veld dat er vol voor ging.
Publiek, het was een genot voor ons om u allen te mogen begroeten, mede dankzij uw reacties en support hebben de mannen van Foreholte waardig gestreden. 
En wij willen ook beide officials, de heren W. Palts en A. Holierhoek, danken voor het uitstekend leiden van deze wedstrijd. 

Chris van der Spek

Geplaatst op 10/11/2021, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: