Heren Foreholte komen tekort

Zaterdag 6 november stond de uitwedstrijd tegen Drechtstede 1 op het programma.

De heren van Foreholte kampen met een aantal blessures, maar ondanks dat was de sfeer goed en gingen de geblesseerde spelers mee als supporter. Foreholte speelde een goede eerste helft, opende met het eerste doelpunt en verdedigend stond het de eerste 10 minuten ook goed. Aanvallend werd gespeeld zoals afgesproken. En dat vond Drechtstede vervelend. Desondanks was het Drechtstede die de eerste helft naar de hand wisten te zetten. Met een ruststand van Drechtstede 17 en Foreholte 8 was de toon voor deze wedstrijd gezet door Drechtstede. Zo lieten de Ridderkerkers zien waarom zij tot op heden ongeslagen aan kop staan in deze competitie. 

In de kleedkamer hebben de mannen de eerste helft geëvalueerd en besproken hoe ze de 2e helft zouden gaan spelen. De opdracht was om het verschil zo klein mogelijk te houden. Het was immers al duidelijk dat winst er niet in zat. 

De tweede helft was nagenoeg een kopie van de eerst. Wederom was het Foreholte dat door goed en mooi samenspel de verdediging van Drechtstede wist te doorbreken en nu de keeper wist te passeren. Drechtstede liet zich echter niet uit het veld slaan. De foutjes die Foreholte maakte werden resoluut afgestraft door de Ridderkerkers met o.a. snelle breaks. Was het spel dan zo slecht van Foreholte? Geenzins. Men deed wat men kon met het huidige aantal veldspelers (7) en de 2 keepers, tegen Drechtstede (10 veldspelers en ook 2 keepers). Foreholte speelde op wilskracht en conditie en zo zorgde Foreholte ervoor dat het verschil gelijk bleef aan dat van de eerste helft. Met een eindstand van Drechtstede 33 tegen Foreholte 24 zijn de 2 punten in Ridderkerk gebleven. 

Mannen ondanks het verlies hebben jullie je mannetje gestaan. En is er gedaan wat er werd verzocht; het verschil zo klein mogelijk houden. Allen bedankt. 

Chris van der Spek

Geplaatst op 08/11/2021, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: