Dames 1 verder in de beker en wint op zaterdag

Tekst: Marc Klein

Ook de bekercompetitie is weer in volle gang en daarvoor zijn de doordeweekse avonden gereserveerd. Wij mochten afgelopen donderdag naar Bunschoten-Spakenburg om daar de wedstrijd te spelen tegen HVBS. Deze ploeg staat ongeslagen boven aan in de hoofdklasse en wist Aalsmeer met flinke cijfers te verslaan in de eerste ronde van de beker. Het zou spannend worden om op tijd aan te komen maar de spits werkte aardig mee en iedereen was op tijd op de locatie. Na het flutisignaal derde het even voor iedereen de bal onder controle kon houden. Na vijf minuten en flink aantal gemiste kansen kwam toch de eerste punt op het scorenbord. Nu zou u denken erop en erover bij zo een club maar HVBS weerde zich kranig en bleef de hele eerste helft bij. 13-13 in de rust was niet de score die wij hadden verwacht dus moest de tweede helft het tempo omhoog. Dat gebeurde dan ook na rust stonden we binnen rap tempo 4 punten voor. Dit werd niet meer uit handen gegeven maar daar moesten we wel wat voor doen. 29-34 was de eindstand maar had wel anders gekund.
Zaterdag kwam VZV op bezoek in de Tulp met een jonge ploeg. Dit zou wel eens een avondje rennen kunnen worden dacht ik bij mijzelf en niks was minder waar. Als snel viel het eerste doelpunt en VZV speelde lange aanvallen maar scoorde daar wel efficiënt uit. Opnieuw hadden we last om kansen af te maken. mooi uitgespeelde aanvallen werden niet beloond en hierdoor kon VZV bij blijven en kwam met 14-15 zelfs even op voorsprong. Dit werd wel weer omgedraaid maar het scoreverloop was om en om. De dekking kon geen grip krijgen op de opbouwers van VZV die van ver de bal scherp in de kruising konden gooien. Hierdoor werd de ruststand 18-18. In de rust even de koppen bij elkaar en elkaar aanwijzingen en tips te geven. Ook hier, net als donderdag, kwamen we scherp uit de kleedkamer. Binnen 9 minuten stonden we 5 punten voor. VZV scoorde nog een aantal keer en wij liepen verder uit tot 29-23. Nu lukte het wel om de kansen af te maken en dat scheelt een hoop spanning. Niet dat VZV zich zou neerleggen bij deze achterstand want ook zij kregen even de kans om bij te komen. Fouten werden afgestraft. Het leek erop dat het bij ons niet meer ging lukken. Even schoten de wedstrijden van ZAP en VELO door mijn hoofd. De time out bracht rust en oplossingen en na 31-29 scoorde VZV niet meer en wij brachten we de eindstand naar 33-29. Belangrijke punten en kijkend naar de stand blijft de competitie spannend.

Zaterdag speelt dames 1 tegen E&O in Emmen om 19.00 wie weet tot dan!

Geplaatst op 07/11/2021, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: