Foreholte rolstoelhandbal gaat internationaal

Tekst: Maaike van Reep

Afgelopen vrijdagochtend vertrok Foreholte rolstoelhandbal met twee bussen naar het heuvelachtige Spa om daar een internationaal toernooi te spelen. Samen met 9 andere teams uit verschillende landen, waaronder het nederlandse Quintus en CSV, waren zij uitgenodigd twee dagen te komen rolstoelhandballen. 

Het beloofde een uitdagend toernooi te worden waarbij Foreholte vooral ervaring wilde opdoen tegen de ogenschijnlijk sterke tegenstanders.

Vrijdagavond nadat teambegeleider Danielle ons had getrakteerd een mooie rondrit door de omgeving van Spa op zoek naar de sporthallen zijn we uiteindelijk aangekomen op een geweldige accommodatie waar iedereen een mooie kamer kreeg.  Daar genoten van een lekker diner en konden we de dag samen afsluiten in de pianobar. Op tijd vertrok het team naar hun kamers om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het komende tweedaagse toernooi.

De volgende ochtend startte het toernooi, het beloofde een intensieve dag te worden want Foreholte stond deze dag 8 wedstrijden te wachten. Onze eerste wedstrijd werd gespeeld tegen het Franse Canteleu. Foreholte begon bijzonder sterk en kwam al snel op een 2-1 voorsprong tegen dit volledig uit heren bestaande team. Uiteindelijk hebben we toch onze meerdere moeten erkennen in deze tegenstander en verloren we de eerste wedstrijd.

Later volgden nog wedstrijden tegen het Noorse Follo, Quintus en het Belgische Cap2sports.

Iedere wedstrijd was een uitdaging, waarbij we zelfs nog hulp kregen van verschillende spelers van Quintus die wedstrijden met ons meegespeeld en gecoacht hebben.

Ondanks dat het Foreholte niet lukte om een wedstrijd te winnen bleef iedereen er keer op keer vol energie en enthousiasme voor gaan.

Moe maar voldaan sloten we de eerste dag met een tevreden gevoel af. Nadat iedereen zich opgefrist had werd er door de organisatie opnieuw een heerlijke maaltijd verzorgt waarna iedereen zich verplaatste naar de feesttent voor een gezellige afsluiting van deze vermoeiende dag. Voor iedereen van Foreholte een kort feestje, wetende dat er de volgende dag weer volop gehandbald zou worden belandde alle spelers op tijd in hun bed om zondag om 7 uur weer fris en fruitig aan het ontbijt te zitten. Een goede bodem moest gelegd worden voor de start van de tweede wedstrijddag.

Zondag waren de 10 teams verdeeld in een winnaars en verliezers poule waarbij Foreholte in de laatste poule een afvalrace zou spelen om onderste plekken. Gezien de presentaties van zaterdag gingen we er vanuit dat de kans groot was dat wij als laatsten zouden eindigen aan het eind van deze dag. Aangekomen bij de sporthal bleken toch nog niet iedereen helemaal wakker en moest er teruggereden worden naar het hotel om spullen op te halen. Helaas bleek bij het uitdraaien van de parkeerplaats dat de bomen in Spa niet uitwijken voor achteruitrijdend verkeer en is een van de achterruiten van de rolstoelbus gesneuveld. Gelukkig hoefde Foreholte pas de 3e ronde te spelen en was er voldoende tijd om al het glas op te ruimen en de ruit af te plakken voor we van start gingen.

De sporthal waar we zondag in mochten spelen had een behoorlijk lastige ondergrond, waar we de dag ervoor verwend waren met een geweldige houten vloer reden we zondag op zeil. Dit voelde qua rijden echter meer aan alsof we in een zandbak aan het spelen waren. Zwaar om te rollen waardoor alle wedstrijden direct een hoop snelheid verloren.

De eerste wedstrijd werd gespeeld  tegen het Franse Besançon. Zij speelden met een storende cirkelspeler rond de middenlijn waardoor Foreholte duidelijk meer moeite mee had om tot een goede aanval te komen. De bal werd haastig rondgespeeld en raakten regelmatig al vroeg de aanval kwijt waar Besançon van profiteerde door continue op de break out te spelen waaruit zij goed tot scoren kwamen. De punten vlogen ons om de oren, de Fransen waren duidelijk nog een maatje te groot voor ons.

De tweede wedstrijd speelden we tegen Cap2sports, de Belgische gastheren waar we zaterdag tot twee keer toe nipt van hadden verloren. Hier kwam Foreholte een stuk beter uit de verf, het ging gelijk op het was de gehele 20 minuten erg spannend. Met minder dan een minuut te spelen begon het team met 3-4 achterstand aan de laatste aanval. Alle kracht werd nog één keer gegeven om een aanval op te zetten waaruit Govert op het nippertje de gelijkmakende goal wist te scoren.

Hierdoor sloten we zondag nog knap af met 4-4 gelijkspel.

Met alle teams verhuisden we naar de andere sporthal waar na het zien van de finale het toernooi door de organisatie werd afgesloten met een prijsuitreiking. Met trots kan Foreholte rolstoelhandbal zeggen dat zij als 9e geëindigd zijn en een berg ervaring rijker zijn geworden.

Alle spullen werden opgehaald uit het hotel waarna we begonnen aan de terugreis naar Voorhout. Vlak voor de Nederlandse grens besloot 1 van onze bussen in motorstoring te gaan waardoor het halve team langs de snelweg strandde. Een aantal uren en een hele hoop geregel verder konden zij hun weg pas weer vervolgen. Thuiskomen was ondertussen nachtwerk geworden maar ondanks deze tegenslag bleef iedereen positief. Net na 12 uur kwamen ook zij in Voorhout aan en werd het bijzondere weekend toch nog goed afgesloten.

Met al deze ervaringen kijkt iedereen alweer uit naar de aankomende trainingen de komende weken om zich als team nog verder te ontwikkelen in aanloop naar de volgende competitiedag die op 21 november bij en door  Foreholte zelf georganiseerd wordt.

Geplaatst op 04/11/2021, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: