Heren Foreholte geen schijn van kans

Tekst: Damon Jongeleen

Op zondagmorgen 24 oktober stond de uitwedstrijd tegen De Meeuwen op het programma. De wedstrijd was voor Chris extra bijzonder omdat hij tot 2019 de coach was van de Rotterdammers. Bij aankomst in Sportcomplex De Wilgenring werden er kort oude gezichten begroet en een bak koffie gedronken. Met gezonde spanning gingen de mannen de kleedkamer in om zich voor te bereiden.

Het sportieve belang van de wedstrijd was duidelijk. Chris kende de Meeuwen natuurlijk erg goed en kon zo wat kwaliteiten benoemen van de tegenstander. Echter heeft het er vanaf de eerste minuut er nooit ingezeten. Ondanks een geconcentreerde warming-up bleek De Meeuwen vanaf minuut een de betere ploeg. Met een strakke 6-0 dekking was het moeilijk om er doorheen te komen. Waar Foreholte het strijdplan ook bedacht had op basis van een 6-0 bleek de uitvoering echter veel minder. Het verliezen van een 1op1 zonder rugdekking en een heel aantal zeer scherpe schoten zorgden al snel voor een 8-1 achterstand. Gaande de eerste helft ging het beter met een paar afstandsschoten waardoord de achterstand terugliep naar 4. Helaas hield dit niet lang stand en werd er de rust in gegaan met 21-12.

In de rust werden de pijnpunten uit de eerste helft besproken en gingen de mannen met een optimistische blik de tweede helft in. De kop ging niet hangen en er werd gestreden.

Helaas bleef het de tweede helft bij intenties om beter te gaan spelen. Het werd een zware partij waarbij het lastig was voor de scheidsrechter om alles te blijven zien. Zijn collega had zich ’s morgens afgemeld met een blessure dus hij stond er alleen voor. Hierdoor werden vele vervelende, sluwe en onsportieve slimmigheden niet altijd gezien. Er moet te kennen worden gegeven dat dit niks aan het spelbeeld zou veranderen. Met nog 10min op de klok gleed een speler van De Meeuwen in de breakout door op keeper Dyon en veegde hem daarmee onderuit. Dyon kwam hard met zijn hoofd als eerste op de grond en kon de wedstrijd niet afmaken. Na een bezoek van de huisartsenpost bleek er niks gebroken te zijn in zijn nek en is het de komende dagen afwachten hoe hij herstelt. Over de laatste minuten valt niet meer te zeggen dan dat de schrik er goed in zat rondom de keeper. Dit resulteerde in een eindstand van 41-26.

Het was niet de wedstrijd waar op werd gehoopt maar het is niet anders. Na afloop is er in de kleedkamer een plan opgesteld hoe een dergelijke deceptie te voorkomen in de toekomst. Een wedstrijd kun je altijd verliezen maar er waren genoeg punten, door de heren zelf benoemd, om aan te werken.

Er staat weer een nieuwe week voor de deur. Komende zaterdag komen de Heren van United Breda/Orion HS1 op bezoek in De Tulp. De wedstrijd start om 20:35 en we hopen jullie te zien op de tribune. Er moet iets rechtgezet worden 😉

Geplaatst op 25/10/2021, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: