Voorronde landelijke bekerwedstrijd Heren Foreholte 1 tegen DIOS 1

Dinsdagavond 12 oktober stond de 2e voorronde van de landelijke beker op het programma: Foreholte tegen DIOS. Beide teams hadden echt zin in de wedstrijd en na de tos kon de wedstrijd beginnen.

Foreholte keek heel even de kat uit de boom, maar al gauw had de thuisploeg door hoe DIOS speelde en daar werd goed op geanticipeerd. Zo stond er nu een goede dekking, er werd onderling goed gewerkt en spelers hielpen elkaar. Tel daarbij op dat de keepers scherp waren en dan heb je een echt team in het veld staan dat er vol voor gaat. Nou dat deden de heren van Foreholte dan ook. Er werd snel en gevarieerd handbal gespeeld. Met mooie combinatie werd er druk uitgeoefend op de dekking van DIOS, met mooie doelpunten als resultaat. Ook DIOS liet zien dat men naar Voorhout was gekomen om deze wedstrijd te winnen en gaf zeker goed tegengas. Dat werd door het aanwezige publiek voor beide teams gehonoreerd met applaus. Maar Foreholte wist door hard te werken de eerste helft naar zich toe te trekken. Makkelijk was het niet, maar na 30 minuten intensief handbal van beide teams was het Foreholte die met een voorsprong richting kleedkamer ging, met een ruststand van 15 tegen 12.

In de kleedkamer werden de heren gecomplimenteerd met hun goede spel in deze eerste helft. Wat was er een verschil in vergelijking met afgelopen zondag. Er stond nu een team in het veld, dat er vol voor ging. Wat had Foreholte immers te verliezen. Verder hebben we met elkaar nog wat laatste dingen besproken en vol goede moed gingen we richting het veld voor de 2e helft.

Nou, ook deze 2e helft was een waar genot voor het aanwezige publiek. Beide teams deden er nog een schepje bovenop en dat maakte de wedstrijd nog leuker om naar te kijken. Maar DIOS kon Foreholte niet kleinkrijgen. Steeds wisten de mannen van Foreholte het doel te vinden en liepen zelf uit naar 6 doelpunten verschil. En ja, dat kon DIOS (uitkomende in de 2e divisie), toch niet laten gebeuren. Dus deed men er alles aan om terug te komen. En dat lukt ook heel even. Er was een klein dipje in de verdediging van Foreholte en met nog 8 minuten te spelen, zou het gedaan zijn. Gelukkig niet, na het nemen van een time-out was de scherpte weer terug, ging de thuisploeg weer op tempo handballen en wisten de heren elkaar goed te vinden. Zo wist Foreholte ook deze spannende 2e helft voor zich te winnen. Met een eindstand van Foreholte 32 en Dios 28 is Foreholte door naar de volgende ronde van de landelijke beker en mag gezegd worden dat de mannen het verdienden om te winnen.

En dat mede dankzij het aanwezige publiek op de tribune. U allen bedankt voor uw warme aanmoedigen en applaus. Het is fijn als er zo veel mensen komen kijken. En dat op een doordeweekse dinsdagavond. Graag zien wij u publiek weer terug op de tribune.

Chris van der Spek

Geplaatst op 13/10/2021, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.