Avondje HV Foreholte met veel punten

Tekst: Marc Klein

De voorbereiding van de wedstrijden, die afgelopen zaterdag gespeeld werden, bestond uit een fotoshoot bij onze sponsoren Sam van Schooten BV en van Schooten Bouwmaterialen. Leuk om ook eens bij de sponsoren te kijken wat er allemaal binnen het bedrijf speelt. Na de fotoshoot snel naar de sporthal de Tulp om dan echt te beginnen aan de voorbereiding op de wedstrijden. Dames 2 mocht als eerste aan de bak tegen US handbal met daarna de wedstrijd tussen Dames 1 en de Tukkers.

Dames 2 liet zich verrassen in de eerste minuten en kwam met 4 punten achter. Echter hadden de dames na 10 minuten de grip op de wedstrijd weer even terug. Ik zeg even want het golfde iedere keer de kant op van US handbal. De veerkracht en samenwerking verliep in de fases van terug komen, vanaf meestal 4 doelpunten, erg goed. Echter waren wij niet in staat om een keer een voorsprong te pakken zoals US deed. 1 puntje voor was de grootste voorsprong. Maar ook US was veerkrachtig. Zo bleef het spannend tot het eindsignaal en werd de eindstand 26-26.

Dames 1 mocht daarna aantreden tegen de Tukkers. Afspraken waren er de hele week al gemaakt en het zou moeten blijken dat deze keuzes goed uitpakten. De Tukkers hebben twee goede linkshandige speelsters in het team, waarvan we wisten dat zij het spel zouden gaan maken. Na het missen van een aantal kansen aan onze kant leek het even dat dit inderdaad het geval zou zijn. nummer 2, rechtsopbouw, en nummer 6, rechter hoek, maakte het spel in de eerste 10 minuten en scoorde samen de 7 doelpunten voor de Tukkers. Onze aanval bleef echter druk geven op de dekking van de Tukkers en dat zorgde al snel voor 3 doelpunten vanaf de cirkel, 3 van de opbouw en een 7-meter. De gelijkopgaande strijd sloeg om na een 2-minutenstraf. De nummer 6 en nummer 2 mochten hun acties niet meer maken. De training op deze manier van verdedigen pakte goed uit. Beide speelsters kwamen niet meer aan scoren toe. Daar waar wij rustig door konden scoren van alle posities. Hoek, opbouw en cirkel kregen de vrijheid. Met een ruststand van 20-13 leek de wedstrijd al gespeeld. De tweede helft slopen er wat foutjes in de dekking. Een heel klein dipje zorgde voor drie scores op rij van de Tukkers, maar toen pakten wij het weer op. De belangrijkste opdracht werd goed uitgevoerd en nummer 2 kwam niet meer tot scoren. De nummer 6 echter wel en dat is een puntje van aandacht voor de uitwedstrijd. De doelpunten waren weer gevarieerd. Scoren vanuit de snelle tegenaanval, vanaf de cirkel en vanaf de opbouw brachten de eindstand op 40-30. Dus heerlijk veel gescoord.

Dinsdag spelen we om de beker maar helaas is dit een wedstrijd die door de bond niet fijn is geloot. Dames 1 speelt tegen Dames 2 en we maken er een mooie trainingspot van. We starten om 19.30

Volgende week zaterdag spelen zowel dames 1, uit tegen ZAP Breezand om 19.30, als dames 2 uit tegen Voorwaarts Twello om 20.00. Beide een eindje weg, maar als jullie zin hebben zijn jullie altijd welkom om te komen kijken.

Geplaatst op 04/10/2021, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: