Oefenwedstrijd Groene Ster 2 tegen Foreholte Heren 1 

Zaterdag 25 september stond voor de mannen van Foreholte de laatste oefenwedstrijd op het programma, voordat de handbalcompetitie op 3 oktober start. Bij aankomst kregen we te horen dat Groene Ster zou gaan spelen met een mix van spelers uit het eerste team (2e divisie) en tweede team (1ste klasse). 

Beide teams hadden zin in de wedstrijd. En een wedstrijd werd het. Foreholte keek in het begin de kat uit de boom. Na 8 minuten spelen kwamen de mannen van Foreholte aardig opdreef. Er werd mooi en snel handbal gespeeld, er werd goed druk gezet en de verdediging stond goed. Groene Ster had moeite met het doorbreken van de verdediging. En dat maakte van deze oefenwedstrijd een mooie pot.

Er waren wel wat kleine foutjes. Zo werden er veel lange ballen gespeeld door Foreholte, die werden onderschept door Groene Ster. Ook was Groene Ster sneller in de tegenaanval, of na een score van Foreholte waren de mannen van Groene Ster snel met het nemen van de middenbal. En daar verkeek Foreholte zich nu en dan op. Maar desalniettemin ging het zeker niet slecht. De verdediging stond immers goed en indien nodig, was het keeperswerk prima. Dat resulteerde in een ruststand voor Groene Ster 13 en Foreholte 14.

In de kleedkamer hebben we afgesproken om nog meer druk te zetten vanaf rechts, geen lange ballen meer te passen, maar juist te spelen over meer schijven, meer snelheid zonder balverlies en sneller om te draaien om de snelle tegenaanval van Groene Ster op te vangen.

De tweede helft deed Groene Ster er nog een schep bovenop en kreeg Foreholte het moeilijk. Zo moest er een paar maal aan de noodrem worden getrokken, waardoor Foreholte tegen 7-meter straffen aanliep. Ook werd het verdedigend allemaal veel feller dan in de eerste helft. Zo werd het begeleiden in de lucht meer duwen (wat niet altijd werd gezien door de scheidsrechter). 

Ook werden de gemaakte afspraken door Foreholte vergeten. Het onnodig balverlies, de verre passes en het mindere actieve spel van Foreholte werden resoluut afgestraft door snelle breaks van Groene Ster. 

Neen, zoals Foreholte de meerdere was in de eerste helft was het nu Groene Ster die deze helft naar zich toe trok. Maar Foreholte bleef handballen en Groene Ster kreeg de tweede helft niet cadeau. Maar na 30 minuten spelen stond er voor Groene Ster 32 tegen Foreholte 26 op het scorebord. Deze keer was het team van Groene Ster de meerdere.

Dit was voor Foreholte de generale repetitie. De voorbereidingen zit erop en de heren van Foreholte kunnen zich gaan richten op de competitie. Ze mogen hun hun eerste thuiswedstrijd spelen op zondag 3 oktober om 13.30 uur in De Tulp, tegen Celeritas / Houten 1. 

U komt toch ook om de mannen aan te moedigen?

Chris van der Spek

Geplaatst op 28/09/2021, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: