Ouderwets mooie handbalavond

Tekst: Marc Klein

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is al weer gespeeld. Deze viel samen met het versoepelen van de Corona regels en dat kon wel eens ouderwets gezellig worden.
Na de wedstrijd van vorige week, waarbij de we te laat wakker werden, hebben we de week besteed aan het trainen van de dekking. Zodat we tegen VOC 2 gewoon goed zouden staan. Je weet nooit wat er mee komt aan speelsters bij zo een tweede team waar het eerste team een poule hoger speelt. Maar als snel bleek dat VOC 1, door blessures, flink wat meiden van dames 2 had meegenomen. Onze meiden hadden daar echter geen boodschap aan en gingen gretig van start. De kansen werden in de aanval volop gecreëerd maar het afmaken liet te wensen over. Daardoor kon VOC nog enigszins bijbenen. Omdat de linker opbouw na een tijdje 6 van de 7 doelpunten had gescoord leek het ons verstandig om daar wat aan te doen. Een mooie oefening voor eventueel wedstrijden waar dit ook nodig is als het er om draait. Eenmaal deze angel uit de wedstrijd gehaald konden onze dames de dekking goed neerzetten en was het voor onze keepster af en toe afvangen en bal in het spel brengen. Dit leverde een ruststand op van 18-7. In de rust was schijnbaar het adrenaline niveau wat gedaald want de eerste doelpunten in de tweede helft waren voor VOC. Na een time-out die nodig was omdat we al 8 minuten niet gescoord hadden konden de dames het weer oppakken. Van 18-12 liepen we weer uit. Verdedigend bleef het lekker lopen en kon VOC maar weinig door de muur heen komen. Er werd gretig op de bal gedoken en VOC kon geen vuist meer maken. En de teller stopte op 31-18. Een mooie verdiende uitslag welke gevierd kon worden in de kantine. Een gezellig, bijna, ouderwetse handbalavond. Komende zaterdag start ook de competitie van dames 2 en hebben we een volle handbalavond. Dames 2 start om 1900 tegen US en dames 1 speelt om 20.45 tegen De Tukkers. Tot op de tribune!

Geplaatst op 27/09/2021, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: