Heren Foreholte 1 winnen oefenwedstrijd tegen Eemland 1

De heren van Foreholte moesten zondag 19 september thuis een oefenwedstrijd spelen tegen Eemland 1. Voor Foreholte geen onbekend team. Voor de corona moesten we ook tegen Eemland 1 (toen nog voor de competitie) en toen werd de wedstrijd weggegeven door verlies.

Beide teams hadden onwijs veel zin deze wedstrijd. Het was Eemland dat het eerste doelpunt maakte en zelfs heel even uitliep naar een 0 tegen 4. Maar na 10 minuten gespeeld te hebben, kwamen de mannen van Foreholte terug. Door goed samenspel in de aanval (snelheid, diep druk), werd de verdediging van Eemland op het verkeerde been gezet en zo wist Foreholte het spel over te nemen.

Ook verdedigend stond het goed. Door goede onderlinge communicatie werd het voor Eemland een hele klus om door de dekking van Foreholte te komen. Ook hoge ballen werden goed geblokt of gehouden door de keeper(s). Neen, Foreholte stond goed te verdedigen, zat lekker in het spel en zo liep deze eerste helft tegen zijn eind. Met een ruststand van Foreholte 14 tegen Eemland 8, gingen we richting kleedkamer. 

In de kleedkamer werd de eerste helft doorgenomen en gekeken wat er nog beter zou kunnen. We hebben met elkaar van gedachte gewisseld en vol moed begonnen we aan de 2e helft.

Deze 2e helft was een spiegel van de eerste helft. Eemland scoorde als eerste, maar al gauw namen de mannen van Foreholte de wedstrijd over en drukten het eigen spel door. Er werden door Foreholte mooie combinaties gespeeld en daarbij werd de cirkel niet vergeten.Ook afstandschoten kwamen nu goed tot zijn recht en de opbouwers werden goed in stelling gebracht, met mooie afstandschoten die binnen de doelpalen kwamen als resultaat.

Deed Eemland het dan slecht? Neen, dat zeker niet. Ook het handbalspel van Eemland was een genot om naar te kijken, maar vandaag was Foreholte de bovenliggend partij. Zelfs in ondertal wist Foreholte het doel van Eemland te vinden. En ja, wat wil je dan meer als coach, als je ziet dat je mannen langzaam maar zeker het spel gaan spelen wat je met elkaar hebt afgesproken en dat dit resulteert in een ruime overwinning?Met een eindstand van Foreholte 30 tegen Eemland 21, was het ditmaal Foreholte dat de winst in Voorhout wist te behouden.

Nu nog komende week de laatste oefenwedstrijd en dan moeten de mannen van Foreholte op 3 oktober om 13.30 uur thuisspelen in de Tulp voor de competitiewedstrijd tegen Celeritas / Houten. U allen bent van harte welkom om te komen kijken.

Chris van der Spek

Geplaatst op 21/09/2021, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: