Competitie dames 1 start 18 sept

Tekst: Marc Klein

Tevreden zat ik aan tafel, in de eijk, te genieten van een sateetje na een mooie handbal middag. Als laatste test stonden we vandaag tegen Quintus 1 en Volendam 1 in het veld. Want volgend weekend start de competitie al.
Vanaf 1 augustus zijn we met de selectie hard bezig om ons voor te bereiden op de competitie waar we al ruim 1,5 jaar op wachten. Trainen, oefenwedstrijden, teambuilding noem maar op.
Even een paar voorbeelden:
Wedstrijden bij fortissimo, verlies Quintus 1 en winst op fortissimo 1.
Wedstrijd bij Quintus tegen het 2e wat gelijk op ging helaas verloren, daarna richting Purmerend voor een digitale teambuilding bij H20 Rabo Esports stadion, e-sport training van Matthijs, trainingsweekend met als teambuilding een clinic draken boat varen op de kaag. Niemand verdronken en geen boot gezonken maar zelfs dit was een flinke inspanning.
Dit weekend was dus voor dames 1 de afsluiting van de voorbereiding met 2 wedstrijden tegen opnieuw eredivisieteams.

Wat een toffe wedstrijden waren dat, ik denk dat het publiek ook genoten heeft, om te zien hoe er gewerkt werd. De meiden hadden er zichtbaar zin in. Even opstartproblemen tegen Quintus 1 maar onze dekking wist, in tegen stelling tot 4 weken terug tegen dit team, de goed scorende cirkel in bedwang te houden. Met de goed lopende dekking wisten we Quintus tot fouten te dwingen, mee te gaan met het tempo van Quintus en de aanvallen soms zeer goed uit te spelen. De ruststand 7-12 was in cijfers niet best maar in spel zag het er goed uit. Na de rust was er een ander beeld, ik zag een team wat samen met plezier aan het handballen was, elkaar steunde en hierdoor samen de opdrachten goed uitvoerde. Foutjes worden door Quintus 1 afgestraft met een snelle tegenaanval maar de gewone aanval van Quintus had zichtbaar moeite met ons collectief, lees “de paars muur” en wij konden daarom ook in de snelle tegenaanval. Beide keepsters stonden hun mannetje en pakten veel ballen. Dat was dus al genieten. Er ging een golf van positieve energie door het team en Volendam 1, ook eredivisie, was de volgende tegenstander die moest geloven aan de positieve “vibe”. Vanaf het begin werd er super gewerkt en werden snelle aanvallen en gewone opgezette aanvallen tot aan het net uitgespeeld. Cirkels, hoeken en opbouwers speelde heerlijk samen. Maar om te beginnen met aanvallen moesten de keepers hun gestopte ballen weer snel in het spel brengen. Iedereen leverde zijn bijdragen aan de dik verdiende overwinnen 27-17. Na een kopje thee dacht ik, “kom maar op met die competitie. We gaan knallen.” Maar of deze goede generale voorgezet wordt zien we volgend weekend. We spelen dan tegen Westsite om 20.30 in de Calandhal in Amsterdam.

Geplaatst op 12/09/2021, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: