Trainingsweekend Foreholte Heren senioren 1 & 2

Het programma voor het trainingsweekend werd ruim van tevoren bekend gemaakt zodat iedereen wist wat hem stond te wachten. Nadat donderdag 2 september de reguliere training erop zat ging het trainingsweekend al op vrijdagavond van start. Vrijdagmiddag werden alle boodschappen gehaald die nodig waren om alle energiesystemen voor het weekend maximaal te vullen en te onderhouden.

Vrijdagavond om 20.00 uur was het tijd om te gaan starten met het trainingsweekend met 17 spelers die stonden te trappelen. Op het programma stond o.a. conditietraining voor zowel spelers als keepers, cirkeloefeningen, schotoefeningen opbouwers, hoekoefeningen, fitness, sprinten en als toetje enkele partijvormen. Na afloop werd er even iets gedronken in De Eijk, waarna een ieder richting huiswaarts ging de voor nodige “nachtrust”.

Het gezamenlijke ontbijt staat voor de zaterdagochtend namelijk al gepland om 8:30 in de Break Out.

De tafels waren reeds gedekt met brood, bolletjes, sinaasappelsap, melk, yoghurtdrank, hartigheid, tomaat, kommer, sla en niet te vergeten koffie. Dit bleek voor velen bij aankomst geen onnodige luxe. Toen eenieder binnen was gingen we ontbijten en het smaakte prima er was meer dan genoeg om de dag mee te kunnen starten.

Nog even de laatste materialen inpakken en we konden starten aan de Duin- strandtraining. Met 5 volle auto’s en drinken  gingen we richting het duinpad en bij aankomst werden de loopschoenen aangedaan. In een rustige “ren” pas in een lange rij richting het strand waar we spontaan begroet werden door het publiek dat al aanwezig was. Zij vormden spontaan een erehaag en een ieder werd nog even aangemoedigd. Voor ons totaal vreemden, maar met deze extra boost gingen we aan de slag. Bij aankomst op het strand werd er een mooie plek uitgezocht in het mulle zand en daar mochten de heren gaan beginnen met het spel jager en prooi. met 5 push-ups als je jager werd, daarna was het even rustig een balletje overgooien, vervolgens 5 x Jumping squats met daarna sprinten voorwaarts achterwaarts voorwaarts en dat alles binnen een afgesproken tijd, na 10 seconde rust mocht men van de andere kant weer terug komen met de zelfde oefeningen en dat 2 x heen en weer.

Na 30 seconde rust, was de volgende oefening aan de beurt: ongeveer een meter 25 meter lunges duin opwaarts en vervolgens 25 meter vol sprinten naar beneden, even 10 seconde rust en toen weer terug, wederom weer 25 meter lunges en dat 2 x heen en weer.

En of dat nog niet genoeg was mocht men na gewone squatoefeningen bokje gaan springen wederom het zelfde parcours richting de top van het duin.

Na de intensieve warming-up mocht men aan het water en zuurstof, iets wat zeer op prijs werd gesteld door de heren. Het mulle zand werd ingeruild door het verharde zand waar diverse baloefeningen werden uitgezet, immers handbal zonder bal gaat wat lastig. Ook hier werd veel gevraagd van de aanwezige en begon er al een lichte verzuring in de benen op te treden bij sommige spelers, maar men ging door. Na diverse oefeningen op het harde zand gedaan te hebben was het wederom tijd om het mulle zand weer op te gaan zoeken, voor de laatste 2 oefeningen (want mensen wat gaat de tijd snel als je het naar je zin hebt). Afgesloten werd er met een klassiek spelletje 3 op een rij. Twee teams namen het tegen elkaar op, bewapend met fietsbanden, waarbij het de bedoeling was om de fietsbanden om de pylonen te krijgen met als doel 3 banden op een rij het eigen team. Ik moet zeggen het was een genot om er naar te kijken. Rollend, vallend en slidings werden uit de kast getrokken om de fietsband om de pion te krijgen. En toen zat er alweer ruim 1,5 uur op, dus in volle vaart richting de auto op naar de welverdiende lunch.

Na de lekkere lunch had iedereen even een moment voor zichzelf, maar in het draaiboek was te lezen dat er om 13.30 alweer een training op het programma stond. Dit training werd dit maal afgewerkt in De Tulp, rustige technische training met een half uur partijen waarbij systemen de boventoon voerde. Dit ter voorbereiding voor de oefenwedstrijden die later op de dag tegen Westlandia 2 en 1 zouden gaan plaatsvinden (uitkomend hoofdklasse en 2e divisie).

Gelukkig konden we ons opfrissen na de training waarna er in De Eijk gekeken werd naar de kwalificatie van de Formule 1, dit onder het genot van een hapje en drankje.

Na de kwalificatie was het tijd om te gaan genieten van een overheerlijke pastamaaltijd, die door Jack, Jeroen en Sonja was klaargemaakt. Het eten was heel erg lekker en bovendien goed geregeld. Jeroen, Sonja en Jack heel erg bedankt!

Rond 18.45 uur kwamen de spelers van Westlandia binnen in De Eijk. Heren 2 kon zich opmaken voor hun oefenwedstrijd tegen Westlandia 2 die om 19.15 uur gepland stond. Na het warmlopen en de tos gingen beide teams van start en dat onder het toeziend oog van scheidsrechter Henry Berbee, dank voor de prima leiding. In de eerste helft ging het best redelijk gelijk op, echter was het wel zichtbaar dat Westlandia de betere partij was. Echter lieten de spelers van Foreholte zich niet kennen en door middel van leuke acties werd het aanwezige publiek toch vermaakt. Echter was de 2e helft voor Westlandia en waren zij door middel van hun snelheid het betere team. Maar plezier was er tot het eind waardoor de score er niet veel toe doet. Immers zaten er al een flink aantal trainingen in de benen de vorige dagen. Westlandia gefeliciteerd met de overwinning.

Na de wedstrijd van HS2 stond gelijk de wedstrijd van Foreholte HS1 gepland een tegen Westandia 1.

De zusjes Danielle en Natasja den Elzen leidden deze wedstrijd, waarvoor dank! Deze wedstrijd bleek een spiegel van de eerste wedstrijd. Wederom was het Westlandia die de eerste helft ruim naar zich toe trok. Na overleg in de kleedkamer begonnen we veel scherper aan de 2e helft. Helaas kwam het in het tweede deel van de tweede helft pas echt op stoom waardoor Westlandia er werderom met de overwinning vandoor ging.

Uit beide wedstrijden is op te maken dat beide teams van Foreholte nog het nodige moeten doen om op het niveau te komen van Westlandia, te komen. Waar HS2 het opnam tegen een tegenstander die 2 niveau’s hoger speelt en HS1 het opnam tegen een tegenstander die 1 niveau hoger speelt, is het in de basis geen schande om van te verliezen maar motiveert het richting de laatste weken van de voorbereiding om de puntjes op de i te gaan zetten.

Na afloop gingen we allen naar De Eijk, om daar het nodige te drinken en te eten, gezellig was het tot de late uurtjes.

Zondagochtend mocht er iets langer geslapen worden en was het om 09.30 uur tijd voor het gezamenlijke ontbijt.  Vele aangelslagen mannen met een gebrek aan slaap verschenen bij het ontbijt en hier bleek wederom was het magische woord te zijn:  Koffie.

Neen, met veel vreugde werd over de oefenwedstrijd gesproken en hoe leuk het was tot nu toe.

Vandaag stond er een uitlooptraining op het programma, dus om 11:00 uur stond men weer in de zaal van de Tulp. Krampen, spierpijn en stijvigheid werden door middel van rek- en strekoefeningen geprobeerd wat te verminderen. Met een hoop gekreun en gesteun bleken er soms nog verrassende resultaten mogelijk. Met een partijtje trefbal werd alles weer goed opgewarmd. Daarna was het tijd voor wat afmaakoefeningen op snelheid waarbij er veel gevraagd werd van het reactievermogen van de aanwezige keepers. Het trainingsgedeelte werd nog afgesloten met een partijspel.

Met enige moeite en verzuring in de benen werd er gedoucht en na het douchen stond er een lunch klaar in De Eijk. Daarna was het tijd voor een algemene teambespreking  van beide heren teams (wat gaat goed, wat kan beter en hoe gaan we naar de handbalcompetitie toewerken). Na het overleg maakte we ons allen op voor de Formule 1 wedstrijd van Zandvoort in De Eijk. Het weekend werd afgesloten met een hapje en een drankje en na de winst van Max Verstappen kwam er een eind aan het trainingsweekend van de heren van Foreholte. We kunnen allen terugkijken op een zeer geslaagd weekend en kunnen ons gaan opmaken voor beide competities.

Er rest mij enkel nog een woord van dank te schrijven namens alle heren van Foreholte aan: een ieder die heeft meegeholpen om dit trainingsweekend van de heren tot een succes te maken. Het bestuur en de tc bedankt voor hetgeen jullie voor ons hebben gedaan zowel voor en achter de schermen. Jeroen en Sonja van Eijk, bedankt voor de gastvrijheid en de warmte die jullie ons hebben gegeven in jullie etablissement. De officials bedankt voor het fluiten (immers zonder scheidsrechter geen handbal). Westlandia bedankt voor de les en veel succes in de competitie .

Heren Foreholte jullie bedankt voor jullie inzet, plezier en vond het een genot om onderdeel te mogen zijn van de groep.

Met een sportieve handbal groet,

Chris vd Spek

Geplaatst op 06/09/2021, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: