Bericht van de technische jeugdcommissie

Beste leden en ouders van de jeugdleden,

Wat een raar jaar is het toch geweest zo met het COVID19 virus en het is nog steeds niet voorbij.
Toch zijn er bij onze handbalvereniging wat ontwikkelingen waar we jullie toch even van op de hoogte willen brengen.

In oktober/november 2020 zijn we begonnen met zoeken naar een “ jeugdcommissie” . Deze jeugdcommissie is een onderdeel van de technische commissie, maar zelfstandig de uitvoering van het beleid dat is vastgesteld voor de vereniging, uitvoert. De communicatie gaat via techcom@hvforeholte.nl.

Wij kijken naar de jeugd, hoe die ervoor staat en alles ten behoeve van het plezier en de ontwikkeling. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de trainingen, de trainers, coaches, indeling van de teams,  het meetrainen danwel spelen bij andere teams, nieuwe jeugdleden, materiaal enz.

We zijn tot de conclusie gekomen dat we dit op een aantal vlakken zouden kunnen verbeteren. We hebben een groep gevormd van speelsters en oud speelsters van de dames selectie, ouders van leden die in het handbal zijn gerold door hun kinderen, en mensen met veel sportervaring.
Met deze groep genaamd “Technische Jeugdcommissie“ (er is namelijk al een activiteiten- jeugdcommissie) willen we proberen iin samenwerking met de Technische Commissie alle jeugd op een wat hoger niveau te brengen door goede trainingsstof, trainers zoeken en verder opleiden, hulp bieden aan coaches, extra trainingen naast de eigen trainingen, meer bekendheid via social media.
Dit alles is nu met alle Corona maatregelen erg lastig.
Nu het weer wat beter weer wordt krijgt de jeugd nu 5 weken op de zondag training van Marc Klein, trainer van Dames 1. Hopelijk kunnen we hierna weer starten met de competitie. Mocht dit niet het geval zijn dan gaan we weer onderlinge wedstrijden spelen zoals in de zaal in oktober, november en december en staan er nog meer trainingen in de planning.

Ook hebben we het spelconcept voor de jeugd iets aangepast, zoals de handbalbond wil dat iedereen speelt. De verdedigingsvorm is 1 op 1 bij de E en de D jeugd, wat zorgt voor meer plezier, uitdaging en zelfvertrouwen. De kinderen zijn veel meer aan het bewegen en kunnen zo veel meer ballen onderscheppen wat ook het doel is van deze verdedigingsvorm. Dit is wel wat vermoeiender dan wat ze deden maar het is veel uitdagender dan afwachten.
Bij de C jeugd wordt dat 1 op 1 verdedigen wat dichter bij het doel uitgevoerd met een 3-2-1 verdediging. Bij de B en A jeugd nog iets meer maar het bewegen blijft het belangrijkst bij alle verdedigingsvormen.

Hier willen we bij de vereniging een lijn in brengen zodat vast staat wat ze in welke lettergroep moeten leren. Gaan ze naar de volgende lettergroep dan kunnen ze daar verder op in gaan.
Hier gaan we hopelijk de komende jaren de vruchten van plukken. Hoe beter je erin wordt hoe leuker het is.

Deze manier van handballen is voor elk niveau leuk en uitdagend, iedereen vindt het leuk om beter te worden in iets.

Wij hopen op deze manier bij te kunnen dragen aan het opleiden van onze jeugd, het behouden van de jeugd, werven van nieuwe jeugdleden, de jeugd op een hoger niveau brengen en het gat tussen de jeugd en de senioren zo klein mogelijk maken en natuurlijk de trainers en coaches bijstaan tijdens het opleiden van de jeugd.

Wij hopen dat we snel weer normaal kunnen handballen en we langs de lijn kunnen staan om de jeugd aan te moedigen!!

Tot snel, groeten van de Technische Jeugdcommissie Mariska, Mariska, Zoë, Merel, Danny, Anouk, Anne en Esther

Geplaatst op 25/03/2021, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: