Heren Foreholte houden voorsprong jammer genoeg niet vast

Door: Chris van der Spek

De heren van Foreholte moesten vandaag afreizen naar Soest om daar tegen Yourelaese/Eemland HS2 te spelen.
Voor Foreholte en mij een onbekend team, waar we niets van wisten. Alleen dat men de 2 wedstrijden die al gespeeld waren beide hebben gewonnen. Dus we waren op onze hoede.

We begonnen zeker niet verkeerd, het was Eemland dat binnen nog geen minuut gespeeld te hebben het eerste doelpunt op het scorebord zette. Maar vrij kort daarna kwam Foreholte op stoom en maakte de gelijkmaker. Neen, beide partijen lieten zien wat men in huis had en zo bleef het wel even stuivertje wisselen. Zo scoorde Foreholte en dan weer Eemland. Na 30 minuten spelen stond er een score van Yourelaese/Eemland 15 en Foreholte 16. Voor deze stand moesten beide partijen echt bikkelen, maar dat maakte het handbalspel alleen maar leuker.

In de rust even met de mannen de min- en pluspunten besproken.
Toen alle neuzen weer dezelfde kant op stonden begonnen we aan de 2e deel van deze spannende wedstrijd.

En in deze 2e helft was het Foreholte dat goed uit de startblokken kwamen en binnen 5 minuten voor kwam te staan met 4 doelpunten verschil op Eemland. Echter, Eemland kwam terug in de wedstrijd. Foreholte had de verdediging niet sluitend en daar maakte Eemland goed gebruik van. Beetje bij beetje snoepten ze steeds weer een punt van de voorsprong van Foreholte af. Foreholte ging te geforceerd spelen en schieten op het doel, helaas zonder resultaat. Na 15 minuten spelen in de 2e helft was Eemland weer gelijkgekomen (23 tegen 23). De overige 15 minuten ging het gelijk op. Dan scoorde Foreholte en dan weer Eemland. Maar Foreholte ging beter spelen (minder geforceerd) en dat wierp zijn vruchten af. Met nog 7 minuten te spelen stonden de heren van Foreholte weer met 4 doelpunten voor. Nu kwam het erop aan, kon Foreholte dit vasthouden tegen een sterk spelend Eemland? Helaas voor Foreholte was het verdedigend aan de mindere kant en was het aanvallend ook niet meer zoals in de eerste helft en begin 2e helft. Slordigheden werden resoluut afgestraft door Eemland. Eemland ging sneller en nog beter spelen en toen het fluitsignaal klonk was er een deceptie voor Foreholte. Men had de voorsprong niet weten vast te houden. Met een eindstand Eemland 31 en Foreholte 28, was de 2e nederlaag een feit. De teleurstelling was af te lezen van de gezichten van de spelers, maar ondanks dit verlies is er wel collectief gestreden en waren we het over één ding eens: dit verlies was niet nodig.

Eemland, gefeliciteerd.

Geplaatst op 12/10/2020, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.