Wedstrijdverslag DS1

Door: Marc Klein

UPS en downs

Weer een weekend dat er gehandbald kon worden. De camera’s waren op dames 2 en 1 gericht en iedereen die het wilde volgen kon via YouTube de winst van beide teams live meemaken.

Dames 1 mocht aantreden tegen DSS. De dames van DSS waren al oefenpartner tijdens de voorbereiding en wisten daarom wat ons te doen stond. Het was echter een rommelig begin maar gelukkig konden de dames hun geduld bewaren. De strijd ging tot de 15e minuut gelijk op. Er werd niet veel gescoord. Kansen bleven onbenut en van felheid was nog geen sprake. Even was er geen grip op de snelle nummer 5 van DSS. Ze passeerde ons te makkelijk en had voldoende dreiging om speelsters vrij te spelen. Toen we eenmaal grip op haar hadden konden we vanuit het goede verdedigen het tempo wat opvoeren. Er werd van meerdere posities gescoord en het verdedigen ging telkens beter. DSS kon maar 3 keer tot scoren komen in het laatste kwart van de eerste helft. 14-9 was de ruststand en tijdens de rust besproken we nog wat zaken die beter konden maar ook wat we vast moesten houden.
Knap werk in de aanval en de focus op verdedigen zorgde voor een mooie voorsprong. Na 10 minuten in de tweede helft met 10 punten voor zakte de concentratie. Verdedigend liep het even niet meer en dat werd gevolgd door haastige aanvallen met veel technische fouten. DSS greep de kans en 3 minuten tijd scoorde ze 6x. Daarentegen kregen wij de bal niet in het goal. Er leek paniek te ontstaan maar uiteindelijk bleken de dames veerkracht te hebben en konden ze hun problemen zelf oplossen.
Het vertrouwen in elkaar groeide weer en de dekking ging weer op slot. Zodoende konden we het laatste kwart van de tweede helft net als de eerste helft weer uitlopen. Snelle omschakeling en combinaties brachten de eindstand van 32-23 op het scorebord een mooie uitslag voor de ogen van 125 thuis kijkers.

Wie weet tot volgende week. Maar voor nu zeg ik pas een beetje op elkaar!
Tot gauw.

Geplaatst op 12/10/2020, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: