Volendam tegen Foreholte Heren 1

De heren van Foreholte moesten hun eerste wedstrijd uit spelen, in Volendam. We hadden om 14.00 uur afgesproken en geleidelijk stroomden de heren binnen in de kantine van Volendam. De sfeer in de groep was en is goed en de spelers hadden zin in de wedstrijd. Het was voor de heren van Foreholte wel even wennen aan het harde spel en het gebruik van hars in deze competitie. Ook de snelheid waarmee Volendam speelt was wennen. Maar de eerste 15 minuten liepen beide teams gelijk op (stand 8 tegen 8) en werden er van beide kanten mooie doelpunten gescoord met voorafgaand mooie spelcombinaties van de spelers. Maar toen kwamen de Volendammers op dreef en liepen uit. Foreholte liet Volendamspeler nr 19 te veel tot schieten komen en met de lengte van deze speler (2,15 meter, schat ik zo in), was blokken nagenoeg niet te doen. Met een ruststand van Volendam 18 tegen Foreholte 10, gingen beide teams de rust in.

In de rust werd met de heren de 1ste helft besproken. Daaruit was op te maken dat net te laat werd toegestapt vanuit de verdediging, of de cirkelspeler van Volendam wist goed te sperren waardoor er in het midden een gat ontstond en daar maakte Volendam dan ook goed gebruik van. 
We hebben met elkaar afgesproken om daaraan te gaan werken.
Na de 10 minuten pauze begonnen beide partijen aan de 2e helft.

Het was Volendam dat gelijk het spel bepaalde en met 6 minuten gespeeld te hebben maar 2 doelpunten wist te maken. Verdedigend ging het dus beter bij Foreholte. En na deze 6 minuten wist Foreholte ook het doel van Volendam weer te vinden. Maar Volendam liet zien dat men deze wedstrijd thuis op zeker wilde winnen. De heren van Foreholte gaven zich echter niet zomaar gewonnen en snoepten door goed, snel en mooi handbal enkel doelpunten terug en verkleinden de achterstand tot nog maar 5 doelpunten verschil. Zelfs in ondertal wist Foreholte de sterke verdediging van Volendam te kloppen. Helaas mocht het niet meer baten. Het verschil was te groot en met een eindstand van Volendam 30 tegen Foreholte 22, was deze 1ste uitwedstrijd een feit en kunnen we concluderen dat Volendam nu voor Foreholte nog een maat te groot is / te sterk is. 

Desalniettemin was dit zeker geen slecht wedstrijd van de heren van Foreholte. Er werd leuk handbal gespeeld en het zal spannend worden als Volendam naar Voorhout komt. Want bij ons wordt er zonder hars gespeeld. 

Volendam gefeliciteerd.

Chris van der Spek

Geplaatst op 01/10/2020, in Heren 1. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: