Volop doelpunten bij Foreholte DS1-SEW

Door: Marc Klein

Zaterdagavond stond De Tulp in Voorhout in het teken van de handbal wedstrijden van Dames 1 en Dames 2. Nadat HV Foreholte Dames 2 in een ‘thriller’ van een wedstrijd nipt van Westlandia had gewonnen (26-25), was het de beurt aan Dames 1 om voor een volle tribune, aangepast aan de corona maatregelen, hun vaardigheden te laten zien. SEW 2 was de tegenstander en had een jong team meegenomen. Voor de start van de wedstrijd werd er veel gesproken over alle partijen die al afgelast werden. Daarom werd er nog eens benadrukt dat iedere wedstrijd gespeeld moet worden met veel plezier: genieten van de mogelijkheid dat er gespeeld kan worden. De STIWA heeft een goed beleid en samen met de organisatie van de club kon er veilig gespeeld worden.

Iedereen was positief gespannen en op de trainingen hebben de meiden alles doorgenomen om in de wedstrijd te kunnen vlammen. Vandaag kreeg HV Foreholte hulp van Chantal Slegterhorst, een versterking die nodig was vanwege blessures en door een afmelding voor de veiligheid. 

Binnen 15 minuten was duidelijk zichtbaar wie er de sterkste was. HV Foreholte liep uit naar 11-2. Door aanvallend sterk samenwerken en in de dekking proberen om snel weer in balbezit te komen, volgden de doelpunten zich snel op. Heel even viel de focus weg bij HV Foreholte en daar maakte SEW gretig gebruik van. Door meerdere foutjes nam het vertrouwen wat af bij Dames 1. Toch pakte de thuisploeg het weer goed op en zorgde voor een ruststand van 19-11. In de rust wisselde HV Foreholte verschillende posities om te kijken of dit een sterkere opstelling was. Voor de tweede helft werd het belang van meer beweging in de aanval aangekaart. Hoewel SEW direct na de rust 2x kon scoren was het HV Foreholte die al  snel het spel weer bepaalde. Hoeken en cirkel werden veelvuldig vrijgespeeld en ook de opbouw kon lekker tot scoren komen. SEW kon na 20 minuten in de tweede helft het tempo echt niet meer bijhouden en in de laatste 10 minuten wist HV Foreholte nog eens 9x te scoren. Bij een stand van 38-21 klonk het eindsignaal en kon HV Foreholte moe en voldaan de kleedkamer opzoeken. 

Volgende week speelt HV Foreholte uit bij Westsite, een team waartegen de ploeg in de voorbereiding een spannende oefenwedstrijd tegen speelde. Dat zal dus opnieuw een leuke avond handbal worden.

Geplaatst op 28/09/2020, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: