HV Foreholte Dames1 starten competitie met gelijkspel

Door: Marc Klein

De vakantieperiode voor de dames van HV Foreholte zat er in de laatste week van juli op. De voorbereiding ging van start en iedereen was blij elkaar weer te zien. Met veel enthousiasme zijn we op 2 augustus weer de zaal gaan trainen. Het was heerlijk om de handballen met hars weer op het doel te gooien. Natuurlijk was iedereen op zijn hoede dus werd er af en toe getest maar gelukkig bleef iedereen gezond. Een aantal oefenpartijen, weer mooi georganiseerd door Sonja van Eijk, stonden op het programma met Quintus, Volendam, Westsite, Westlandia, DSS en Fortissimo als tegenstanders. Er werd hard gewerkt om de dekking en de aanval onder de knie te krijgen en na 6 maanden niks doen was dat wel even aanpoten. Maar er was een stijgende lijn zichtbaar.
Zaterdagavond mocht de damesselectie tegen HV Quintus 2 beginnen aan een nieuwe competitie met veel wedstrijden. Trainer-coach Marc Klein noemt het een pittig programma met 30 wedstrijden en 16 teams in de poule. Tijdens een eerder oefenduel tussen beide teams was het een gelijkopgaande strijd, dus het beloofde een mooie, spannende pot te worden. Iedereen op de tribune hield zich aan de aangewezen plekken en loopwegen. Het publiek zat klaar om het avondje handbal tot zich te nemen. Vanaf het begin was duidelijk dat de teams elkaars gelijken waren. Om en om werd er gescoord, na een achterstand van 1 doelpunt, bleef HV Foreholte aan de goede kant van de score. Na 25 minuten goed samenwerken aanvallend en verdedigend kwam HV Foreholte op een voorsprong van 3 punten. Mede door goed keeperswerk hield deze voorsprong stand tot aan de rust.
Tijdens de pauze werd Cor Bakker bedankt voor alle jaren waarin hij de scheidsrechters ontving in De Tulp om na afloop nog even te relativeren met de mannen in het zwart en tegenwoordig ook geel, blauw of roze. HV Foreholte gebruikt de rust ondertussen om de punten op de i te zetten met alle focus op de wedstrijd. Hierdoor kwam HV Foreholte geconcentreerd het veld weer in en langzaam kregen ze steeds meer grip op de wedstrijd. Na 15 minuten in de tweede helft resulteerde dat tot een uitgebouwde voorsprong van 6 punten. Maar toen ging er wat mis. Gepriegel in de ruimte, balverlies en minder goede keuzes zorgden voor snelle tegenaanvallen van Quintus. Er was wat paniek en ook de time-out bracht daar geen verandering in. Doordat HV Foreholte opeens met maar 4 dames in het veld stond kon Quintus van de overtalsituatie profiteren. Quintus kwam terug tot 1 punt en in de laatste spannende minuut slaagde de tegenstander om de gelijkmaker te scoren: 27-27. 
De conclusie was dat HV Foreholte vooral gedurende de eerste 45 minuten goed handbal heeft laten zien, maar de voorsprong in de laatste minuten verspeelde. ‘Er is werk aan de winkel, maar de kop is eraf en na 6 maanden zonder competitie is het heerlijk dat we weer begonnen zijn’, aldus Marc Klein. De volgende partij speelt HV Foreholte bij Kwiek in Raalte en op 26 september spelen de dames weer voor eigen publiek in de Tulp.

Geplaatst op 14/09/2020, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: